Избиране на джанти

За всички автомобилни ентусиасти алуминиевите джанти са предпочитаният избор в сравнение със стандартните джанти. Освен, че правят автомобила по-красив, алуминиевите джанти влияят и на техническите характеристики на автомобила.

Може би ви е известно, че гаранцията за нови автомобили се анулира при поставяне на гуми и джанти, които се отклоняват твърде много от предписаните фабрични спецификации. Причината за това е, че промяната на размера на гумите и джантите влияе на работата на спирачната система, двигателя, ходовата система и поведението на автомобила при движение.

Джанти

Типичен пример за това е по-скоростното изхабяване на спирачките при по-големите гуми от препоръчаните. Това е факт, понеже спирачната система е необходимо да забави по-голямо тегло и това способства за увеличение на натоварването. Твърде малките гуми от своя страна, има възможност да направят колата ви много ниска и да навредят с нестабилност.

Непрестанно, клиентите, в желанието си да купят джанти и гуми, си установяват ценови лимит и предпочитана визия, без да обърнат внимание на техническата гледна точка по въпроса. Тук се притичват на помощ нашите експерти, които могат да ви окажат необходимата помощ да направите верния избор.

Ето и няколко базови предпоставки, които е необходимо да вземете под внимание при закупуването на гуми и алуминиеви джанти. Съобразете избора с нормалното използване на колата. Това значи, че ако желаете скорост, вашият избор е леки джанти, ако искате здравина, насочете се към стоманените и по-здравите видове.

Алуминиевите джанти са добър избор за превозните средства, при които спирачната система се използва много често (в голям трафик примерно), понеже алуминиевите джанти осигуряват повече поток на студен въздух към спирачните дискове. Ако искате примерно, да понижите масата на колата си, насочете се към по-малък набор джанти.

Джантите с широка база ще окажат положително въздействие върху стабилността на колата и показателите и при ускорение и завои. Като цяло алуминиевите джанти предоставят по-леко и приятно возене, в сравнение с традиционните.

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *