Как да си направите египетски бижута

Много хора са очаровани от всички неща, свързани с Египет, от пирамидите до мумиите, а някои дори обичат бижутата. Ето защо създаването на египетски бижута е страст и експресивна форма на изкуство, която има много малко ограничения, различни от въображението на самия производител на бижутата. Египетските бижута са не по-малко красиви и са даже по-интересни от сребърните бижута.

Нещата, които ще ви трябват, за да си направите египетски бижута, са: нож за рязане на тел, ножица, камъни, жици и ластик за бижута.

Първо трябва да решите какъв тип бижута искате да направите. Това могат да бъдат халки, гривни, пръстени, колиета или какъвто и да е друг вид бижута. След това изберете материалите, като камъни или скъпоценни камъни, които искате да включите. Египтяните използват камъните въз основа на техния цвят, например, зелените минерали като малахит символизират новия живот, посевите и плодородието.

Съберете материалите и инструментите, които са ви необходими за създаване на бижута. Нож за тел, ножица, камъни, скъпоценни камъни и египетски символи са няколко основни неща, от което се нуждаете. Можете да си направите гривна с медна или сребърна тел, два зелени камъни и Анкх. Анкхът е древен египетски символ на живота. Поставете камъните и Анкха върху телта и я завийте.

Можете да разнообразите традиционните бижута идеите като добавите традиционни египетски символи като Анкх и скарабей. Потърсете информация за традиционните египетски материали като алабастър, аметист, берил, брекчи, фелдшпат, гранат, лапис, кварц, тюркоаз, сребро, мед и, разбира се, злато.

Потърсете евтини материали или предварително направени бижута, чиито компоненти или техника можете да използвате. Artbeads продава разнообразие от мъниста и бижута, материали за производство, както и инструкции. Ebay също продава разнообразие от египетски бижута на цени на едро.

бутони за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.