Топ 7 на начините за защита от насекоми

Ухапванията от насекоми могат да съсипят всяка разходка в топлите летни вечери или събиране на открито. Червените подутини по кожата са не само сърбящи и дразнещи, но са и доста опасни, тъй като съществуват доста инфекции и болести пренасяни от насекоми.

Обривите се получават като резултат от силната чувствителност на кожата към веществата, които комарите и другите насекоми инжектират при ухапванията.

Трябва да се предприемат няколко стъпки, за да предпазите себе си и близките си от досадните пълзящи и летящи същества, които нарушават спокойствието дори и в най-красивите летни нощи. Започнете малко по-рано и подгответе вашият дом и двор, за да постигнете добра защита от насекоми.

Следвайте стъпките изброени по-надолу:

1. Проверете двора си за площи със застояла вода, които са любими на комарите. Ако имате изкуствени езерца или подобни декорации, задължително трябва да смените водата в тях.

2. Не използвайте флорални парфюми и лосиони през летните месеци, тъй като плодовите и цветни нотки са много привлекателни за всички видове насекоми и това води до риск от ухапване. Носете по светли дрехи или в неутрални цветове.

3. Засадете двора си с растения като невен, босилек, лавандула и мента, които имат аромат, който отблъсква комарите.

4. Насочете се към някой естествен репелент като цитронела, лимонена трева, мента или лимонов евкалипт.

5. Носете дрехи с дълги ръкави и крачоли, за предпочитане светли защото комарите се привличат повече от тъмните дрехи.

6. Използване на масло от цитронела, което се поставя в метален съд и се слага над свещ за да може да изгаря е много добър начин за предпазване от комарите и другите кръвосмучещи летящи насекоми. Миризмата на цитронела и димът са непоносими за тези паразити. Избягвате да слагате банани на масата, тъй като сладкият аромат на тези плодове привличат комарите като магнит.

7. Множество проучвания показват, че приемът на витамин В1, който трябва да се започне от пролетта е доказан начин да направи хората по-малко склонни към получаване на ухапвания от насекоми.

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *