Предизвикателствата пред здравето ни през новото хилядолетие

Почвите в днешно време са изключително изтощени. За да сме нахранени пълноценно трябва ежедневно да приемаме с храната си около 100 минерала и микроелемента. За съжаление поради интензивната обработка на земята тези елементи липват. За компенсация почвите се наторяват изкуствено, но основно с три вида торове.

Така растенията израстват, но не съдържат всичките вещества, от които се нуждае организма ни. Съответно непълноценни стават и фуражите, които се произвеждат от тях. Така този дефицит стига до животните. Човекът, хранейки се с животинска и растителна храна съответно не успява да си осигури ценните елементи. Така започват настъпват различни недоимъчни състояния, които причиняват на организмите ни различни дискомфорти и болестни състояния.

Замърсяването на околната среда също играе съществена роля. Особено в големите градове, където живее по-голямата част от населението, хората са подложени на изключително високи нива на токсично въздействие. Автомобилите, тецовете, различните производства, битовото отопление(особено това с въглища) правят живота в градовете изключително предизвикателство за здравето на съвременния човек.

Неслучайно различните научни изследвания еднозначно установяват, че здравето на новите поколения е в изключително лошо състояние. Експертите категорично потвърждават, че виновници  за това състояние са няколко основни фактора.

Тези фактори са както следва: начин на живот на хората(работа, почивка, стрес), начин на хранене и средата, която ни заобикаля. Има и някои други, например генетичните обусловености, но те също до голяма степен са свързани с изброените. Просто при генетичните дадености влияе начинът на живот и хранене на нашите предци.

Така освен за себе си трябва да се замислим какво генетично наследство оставяме на нашите деца и внуци. Тоест трябва да си даваме сметка, че начина ни на живот се отразява на поколенията ни!

Има много начини да подпомогнем организма си. Един от най-ефективните и лесни за прилагане е ползването на суперхрани и хранителни суплементи. Например, като тези, които компанията АкваСорс предлага на българския пазар вече над 15 години.

Едни от най-популярните продукти на фирмата са: микроводораслите АФА, коластрата от здрави, пасищно-отглеждани новозеландски крави и програмата за детоксикация на организма „Лесно начало” Тези продукти помагат на съвременниците ни да се справят с предизикателствата на днешния ден.

бутони за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *