Флиртът е полезен за здравето

Възможно е , това твърдение да не се отнася за домакините. Макар, че нито една домакиня не е застрахована от флирт със съседа, личния шофьор или водопроводчика.

А ако погледнем към работещите жени, то мнозинството от тях смятат, че флиртът не само им придава увереност, но е и полезен за здравето. При това, че поне при една от деловите дами отношенията с шефа не веднъж са минали рамките на чисто професионалното общуване.

флирт

При нас думата "флинг" (не флирт) още не е добила обществена популярност, но именно така може да се нарече краткосрочното любовното приключение с колега, което обаче не предвижда по-нататъшно развитие на отношенията.

И така, по материали от направеното изследване на списание Top Sante, 75% от участвалите в анкетата 5000 жени, признават, че са флиртували с колега, а 28% даже са били в по-близки отношения. От 10% жени, имали флинг с шефа си, 11% след време са сключили брак с него, а 12% - са получили повишение.
По време на анкетата жените също така си признали (и за кой ли път), че са готови на флирт с шефа заради повишение или други облаги.

Фактически, всички анкетирани са се оплакали, че повишените изисквания към тяхната работа и домакински задължения се отразяват негативно на тяхното здраве и фигура. Мнозинството също смята, че работата става една от причините за преждевременно стареене, без да се смята перманентното състояние на стрес.

Жените, тръгнали на работа след раждане на дете, признават, че съвместяването на работата в офиса (при пълен работен ден) с домакинската работа (като почистването) е много по-тежка, отколкото те са предполагали. За много работещи жени такъв начин на живот може да стане начало на края на личния такъв.

Джулиет Келоу, редактор на изданието, провело анкетата, смята, че ролята на "супер-жена", успяваща навсякъде е твърде тежка за средно статистическата омъжена жена, която не може да си позволи пълен щат от лични помощници, детегледачки и стилисти.

Жената трябва да бъде просто жена, а представката "супер" в никакъв случай не трябва да се асоциира с образа на вездесъщия робот, съвместяващ в себе си задълженията на съпруга, любовница, майка и специалист.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *