Златна възраст – Туристическият бум

Едва ли има хора, които не са чували вече за програмите „Златна възраст“ .. Този тип организирани почивки навлязоха в България през 2009-та година, но все още никъде не се разказва повече за самата идея на програмата както и откъде идва името й.

Смята се, че по света 26% от населението спада към категорията Златна възраст или с други думи хората над 55 години. От 2009-та насам все повече и повече дестинации започват да разработват своите пакети за тази възрастова група и до тук всички се радват на изключително голям интерес.

Първоначално програмата стана известна под името „Златна Испания“, в която договорка между авиокомпания, испанското социално министерство и българските туроператори позволи да се сглоби пакет от 7 нощувки със закуски и вечери, самолетен билет в двете посоки, трансфер от летище до хотел  на цена около 800 лева! Интересът бе изключително голям и хиляди български пенсионери посетиха Коста Брава и Палма де Майорка през по-слабите туристически сезони.

В днешно време оферти за Златна Възраст има почти за всяка популярна дестинация – Италия, Испания, Португалия, Кипър, Израел, Македония, Хърватска и други ..

Цените са преференциални за български граждани над 55 години – т.е. не се доплащат никакви такси допълнително, освен екскурзии по желание на клиента. Екскурзиите се предлагат и заплащат на място и са с цел да Ви запознаят по-добре с туристическите обекти около курорта, в който се намирате.

Много често местата по определена програма се запълват веднага след обявяването на датите и цените за следващия (!) сезон. Например : през Октомври месец се запълват местата за всички дати по програма, която стартира Април месец.

сподели бутон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *