Златна възраст – Туристическият бум

Едва ли има хора, които не са чували вече за програмите „Златна възраст“ .. Този тип организирани почивки навлязоха в България през 2009-та година, но все още никъде не се разказва повече за самата идея на програмата както и откъде идва името й.

Смята се, че по света 26% от населението спада към категорията Златна възраст или с други думи хората над 55 години. От 2009-та насам все повече и повече дестинации започват да разработват своите пакети за тази възрастова група и до тук всички се радват на изключително голям интерес.

Първоначално програмата стана известна под името „Златна Испания“, в която договорка между авиокомпания, испанското социално министерство и българските туроператори позволи да се сглоби пакет от 7 нощувки със закуски и вечери, самолетен билет в двете посоки, трансфер от летище до хотел  на цена около 800 лева! Интересът бе изключително голям и хиляди български пенсионери посетиха Коста Брава и Палма де Майорка през по-слабите туристически сезони.

В днешно време оферти за Златна Възраст има почти за всяка популярна дестинация – Италия, Испания, Португалия, Кипър, Израел, Македония, Хърватска и други ..

Цените са преференциални за български граждани над 55 години – т.е. не се доплащат никакви такси допълнително, освен екскурзии по желание на клиента. Екскурзиите се предлагат и заплащат на място и са с цел да Ви запознаят по-добре с туристическите обекти около курорта, в който се намирате.

Много често местата по определена програма се запълват веднага след обявяването на датите и цените за следващия (!) сезон. Например : през Октомври месец се запълват местата за всички дати по програма, която стартира Април месец.

бутони за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *