Как да изберем рекламна агенция?

Нека започнем с това - Уважавате ли бизнеса си? Да? А знаете ли, че най-добрия подарък за бизнеса е избора на правилна рекламна политика, с която да изградите имиджа, който желаете. Рекламата е актив, който в случай че съумеете, как да управлявате, ще умножи вашите очаквания.

Ето няколко съвета, как да подходим правилно при избора на рекламна агенция, която да изгради нашия бранд, поддържайки добрия имидж на фирмата ни.

В какво да внимаваме при избора на рекламна агенция?

Първото нещо, на което трябва да обърнете специално внимание е портфолиото на агенцията. Ако нямат такова, публикувано на фирмения си уеб сайт или на друго място в мрежата, поискате им да ви покажат проекти, по които вече са работили.

Всеки един човек, фирма или организация си има стил на работа. Разгледайте внимателно, дали в проектите им участва нещо уникално, което не сте виждали до сега и определено ви е впечатлило.

Хубаво е да потърсите информация за фирмата в Интернет. Да проследите поведението и активността и в социалните мрежи. Търсете неутрални референции от бивши клиенти. Не винаги цената означава качество, това се отнася най-вече и за този бранш.

Погледнете, дали рекламната агенция разполага с адрес на физически офис, където да се помещава. Ако притежава офис, то означава че бизнес намеренията на фирмата са по-сериозни. Давам това като опция, към която да обърнете внимание понеже в Интернет дори един фрийлансър може да постигне внушението, че е голяма фирма, а в края на краищата да не успее да ви издаде дори фактура за услугите, които предлага.

Разгледайте внимателно уеб сайтът на фирмата. Вижте дали има блог и обърнете внимание на стилът, по който се пише в него. Преценете правилно, дали той е достатъчно функционален, дали представя правилно и лесно информацията, която търсите.

Най-важното, което трябва да усетите след първия контакт с хората на които да доверите имиджа на фирмата си е да усетите увереност, добро отношение, приятни приятелски чувства и ентусиазъм за работа. Все пак знаем, че нещата винаги стават по-добри, когато се правят с желание и любов.

Без значение, с какво се занимавате, всяка една дейност има нужда от реклама. Уникалните и креативни идеи винаги си струват парите!

share button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *