Таблети – новата рекламна платформа

таблетиBonnier Corporation, която се занимава с издателска дейност, ще разработи няколко нови форми за реклами в списания, предназначени за интернет таблети, съобщава интернет сайтът ClikZ.com. Компанията ще си сътрудничи с рекламната агенция Crispin Porter+Bogusky. Чрез тази агенция, те се надяват да се възползват по-добре от възможностите на новото поколение мобилни устройства и таблети, и да привлекат по-голям интерес на IT пазара.

Управляващият директор на Crispin Porter Уинстън Бинч заяви, че двете технологични компании имат намерение да разработят иновативни инструменти за Интернет реклама, чрез които лесно да се осъществяват кампании с рекламна цел на Интернет таблети и други джажди от този клас.

"Успехът на Интернет таблетите позволи на издателите да преоткрият формата на стандартните списания по един нов и ефективен начин", заяви Уинстън Бинч. "Но рекламата за тях наистина изостава от тази за Интернет изданията."
Той допълни, че в момента рекламите, които са публикувани в изданията за таблети, не използват пълните възможности, които тези устройства им предлагат.

"Затова разработваме някои нови рекламни формати, които да вдъхновят рекламните агенции за нови подходи", допълни Уинстън Бинч.

Според директора на Crispin Porter за момента съществуват много проблеми, които рекламата за таблети. Липсата на еднакви стандарти е единият от тях. Как потребителите разбират и работят с устройствата също е малко позната област за рекламните агенции, които са се насочили към таблетите.

"Цифровите издания са все още в своите начални етапи на развитие и е трудно за рекламодателите да разберат кога е най-подходящият момент за инвестиране в тази рекламна ниша", допълва Уинстън Бинч.

Той допълни, че трябва да се предоставят доста повече ефективни инструменти в помощ на рекламодателите, с които те да осъзнаят съществуващите и потенциални възможности на тези мобилни устройства. По тази причина двете рекламни компании усилено проучват най различни ефективни начини за достигане на потребителите на таблети и как хората ги използват. За момента се използват стандартни реклами форми, които се прилагат на традиционните дигитални издания.

tableti.info

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *