Резервация на самолетен билет

До скоро всеки, който желаеше да пътува трябваше лично да посети дадена туристическа агенция или, в най-добрия случай, да се свърже с нея по телефона. В днешни дни покупката на самолетен билет може да бъде извършена по интернет, бързо и удобно от дама или офиса. Редица туристически агенции, които желаят да са в крак със съвременните изисквания на туристическия бизнес, предлагат това удобство. При това са необходим само бегли познания за работа с комютър и интернет.

В специално създадената форма се попълват критериите за търсене на полет (дестинация, дати, брой пътници и т.н.), след което се натиска бутона за търсене на самолетни билети. Клиентът получава резултати от търсенето, които най-често са подредени по цена. Съществува възможност подреждането да стане и въз основа на времетраене на полета, брой прекачвания и др.

В случай, че даден полет отговаря на изискванията на търсещия, нужно е той да продължи резервацията попълвайки внимателно своето име, дата на раждане, адрес, телефон и имейл за обратна връзка, да избере начин за разплащане и пр. Ако попълващият резервацията ще пътува с придружител/и се попълват и техните имена и дата на раждане. Внимание!!! Ако ползвате намаление за деца или бебета се уверете, че в деня на полета те все още са такива (бебета – до 23 мес; дете – 2 до 11 год.).

След завършване на резервацията системата изпраща потвърдителен имейл, съдържащ шестсимволен код (наричан от специалистите в бранша Filekey), а при успешно приключена процедура по издаване на самолетния билет (потвърдени данни, успешно рзплащане...) получавате и Вашия електронен билет.

Всяко пълнолетно, дееспособно лице, което може да поема законови и финансови задължения и има поне повърхностни познания за работа с компютър и интернет е в състояние да резервира своя самолетен билет. Но! Внимавайте, не винаги цената трябва да е рашаващ фактор при покупката. Понякога за билет, по евтин с 50 лв., се налага да пътувате 10 ч. по-дълго.

http://poleti.org/ сравнява цени на полети.

социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *