Профилактика на канализационната инсталация

Както почти всяко нещо, с което работим често и водопроводната инсталация в нашият дом има нужда от профилактика, за да бъде удължен нейният живот, както и да се продължи нейното нормално функциониране.

отпушване на канали

Нормално явление при използването на канализация е наслагването на пясък, тоалетна хартия, косми, мазнини, мръсотия и други отпадъци по стените на тръбите. Не е нужно да сте водопроводчик специалист по отпушване на канали, за да сте наясно, че това няма да продължи вечно и в един щастлив ден ще бъдете принудени да се борите, за да продължите да използвате вашата мивка, тоалетна или вана. Ако не вземете мерки с време това вероятно ще доведе до постепенно запушване, слаб или никакъв отток на тръбите и респективно ще ви се наложи да ги отпушвате.

Въпреки факта, че в момента каналът ви най-вероятно няма проблеми с оттичането, то не бива да приемате това за даденост, а грижливо да провеждате подходяща за ВиК системата на вашият апартамент, вила или къща профилактика.

Ако ви се налага да отпушвате каналите по няколко пъти в годината, то почти сигурно е, че имате трайни проблеми съпътстващи експлоатацията на канализационната ви инсталация и тя се нуждае от профилактика.

Профилактиката на каналите може да се състой както от използването на различни химични препарати, премахващи налепите и боклуците, така и от различни механични устройства, като вакуум помпата например, която да ви помогне да се отървете дори от малките боклуци попаднали в канала.

Ако не ви се занимава с всичко това, то можете превантивно да изсипвате по една кофа вряла вода веднъж месечно, която да отмие мазните наслагвания, но това не винаги ви гарантира 100% ефективност и не ви застрахова от спешната нужда да повикате водопроводчик.

Имайте предвид, че един канал в отлично състояние се запушва много по-рядко, което пък ви спестява разходите за отпушване на канали от експерт водопроводчик.

бутон за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *