Иновативната столетница Dunlop

Австралийската фирма за спортно оборудване Dunlop има интересен белег в световния спорт. Освен, че компанията произвежда спортни облекла, обувки и оборудване за мъже, жени и деца, за малки и големи, тя е известна и с впечатляващите си нововъведения в света на тениса, които спомагат да утвърждаването на голямото ѝ име.
Иновациите в ракетите за тенис са един от специалитетите на Dunlop. През 1932 година компанията започва своето вмешателство в света на тениса със създаването на характерните многопластови дървени тенис ракети и сякаш исторически изглежда, че това ще е всичко, което компанията възнамерява да покаже на света. Това обаче е само началото, защото след петдесет години се появява характерната ракета от графит, която предизвиква изключително вълнение с излизането си на пазара. Още 25 години трябват за компанията за да създаде и още една фундаментална творба на тенис пазара – изключително леката ракета, изработена от аерогел – този специфичен новаторски материал, който също става повод за вълнение из средите на професионалния спорт.

Марката Dunlop е предпочитана за голяма компания тенис величия, сред които Щефи Граф, Джон Макенроу, Николай Давиденко, Пат Кеш, Хедър Уинстън и още много други.
Историята на Dunlop е интересна и не е случайно, че в момента е една от утвърдените марки на пазара. Появява се още през 1910 година в Мелбърн, Австралия. Тогава днешната огромна компания е започнала старта си като дребна фабрика за производство на топки за голф. Успехът на компанията води до шеметното ѝ развитие, което прави така, че днес спектърът от продукти на Dunlop покрива изключително широк периметър – доста по-широкоспектърен от дребните топчици за голф. Сега с бранда се свързват стоки и обородуване за разнообразни спортове, сред които крикет, волейбол, тенис на маса и разбира се голф и тенис, с които както разбрахме, компанията е силно свързана. Освен за професионалния спорт, Dunlop предлага и разнообразни дамски, мъжки и детски облекла, обувки и огромен асортимент от спортни аксесоари.

Интересен момент от развитието на компанията е също и 1998 година, когато Dunlop и Winestosk Pro-Sport се сливат, в резултат на което се ражда познатият днес Dunlop Pro-sport. Обединяването на двете компании е изключително важно за развитието на производителя на спортни стоки, тъй като разширява обхвата на дейността и пазарите му не само до Европа и САЩ, но и в целия свят.

Dunlop продължава развитието си, а професионалният спорт и конкретно тенисът все още очакват новото фундаментално нововъведение на традиционно висококачествената компания, с което материалите и екипировката в професионалния спорт да се вдигнат с още едно ниво.

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *