Fossil – часовниците мода

Когато говорим за мода и стилен съвременен дизайн, няма как да не споменем американската компания Fossil, която безспорно е един от лидерите на модния пазар към момента.

Специализирана в производството на богата гама продукти, от дрехи, бижута и обувки до аксесоари и разбира се прекрасни дизайнерски часовници, тя формира съвременни тенденции и разчупва остарелите клишета. Fossil определено е компания лидер в проектирането, разработката, маркетинга и дистрибуцията на висок клас часовници и аксесоари.

Fossil е създадена през 1984 от Том Кърсотис от Далас, който първоначално я нарича Overseas Products International. Фирмата започва да произвежда само часовници, като още от самото начало набляга на нестандартния и изискан дизайн.

В средата на 80-те години на часовника все още не е гледано като на моден аксесоар, а по скоро е бил необходим ежедневен атрибут. Но с появата на часовниците Fossil той се превръща в модна тенденция и гаранция за положение в обществото.

Мъжките и дамските часовници Fossil с изключителна бързина придобиват огромна популярност в САЩ благодарение на оригиналния си дизайн, което ги прави уникални и модни, предпочитани от младото поколение. И въпреки богатото разнообрази от различни модели Fossil следва свой собствен стил от който никога не се отклонява.

През 1990 г. компанията разширява основния си бизнес с часовници чрез въвеждане на богата линия от аксесоари, изработени основно от кожа и колекция от слънчеви очила. През 1999 г. на пазара е лансирана и линията от ежедневни облекла за младите хора.

През 2001 г. Fossil финализира придобиването на три дружества намиращи се в Швейцария, което дава на марката зa нови възможности в производство и продажба на швейцарски часовници.

Важен етап в развитието на компанията е подписването на лицензионно споразумение за производство и продажба на часовници и бижута от световно известните марки: DKNY, Emporio Armani, Philippe Starck, Diesel и Burberry.

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *