Дизайнери във висшата мода: Christian Audigier

Световноизвесния дизайнер Christian Audigier е роден в скромно семейство в Южна Франция. Съвсем малък остава без баща и е отгледан от майка си. Едва 14-годишен напуска училище и започва работа, за да помага за издръжката на семейството.

Съдбата го среща с Джони Холидей, който му помага да емигрира в САЩ. През 2000 г. Audigier заменя живота в Сен Тропе за нов старт в Лос Анжелис. - Имах едва 500 долара в джоба си, когато за първи път се озовах в Калифорния - споделя дизайнерът в биографичната си книга.

Съдбата отново е благосклонна към него, и в Холивуд той се запознава със звезди като Майкъл Джексън, Бритни Спиърс, Мадона... Първите му модни колекции са под мотото "Celebrity wear". Audigier умело използва познанствата си със звездите, за да натрупа бърза популярност.

Той дори плаща на папараци да публикуват снимки на Парис Хилтън, Джесика Алба, Марая Кери..., направени в момента, в който излизат от магазина му, облечени в негови тениски. Този рекламен трик е изключително печеливш, и скоро Audigier си спечелва славата на дизайнер на звездите.

През 2009 г. Audigier започва сътрудничество с пенсионирания майстор на татуировки Дон Ед Харди, създавайки бранда "Ed Hardy". Тази модна линия е сред най-популярните му колекции и включва тениски, обувки, чанти и спортни облекла.

Отличителен белег на моделите от серията Ed Hardy е умелото съчетаване на цветове и форми, които ги правят лесно разпознаваеми и изключително търсени. Само през 2009 г. оборотът от всичките компании на Audigier надхвърля 264 милиона долара.

През 2011 г. той продава бранда Ed Hardy за умопомрачителните 62 милиона долара. През 2009 г. излиза и биографичната му книга "Моята Американска мечта". В нея той разказва за пътя си от Авиньон до Лос Анжелис, и разбира се за хората, които са му помогнали да успее.

Новите му проекти са свързани с брандовете Lady Baltimore и Lord Baltimore. Audigier има 4 деца, едно от които кръщава на легендата Мик Джагър.

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *