Управлявайте интернет имиджа си

Имиджът ви е това, което клиентите мислят за вас, тяхното мнение за личността или бизнеса ви. Ако имиджът ви е положителен, хората ще ви се доверят. Ако е неутрален – биха избрали вас както и всяка друга фирма, предлагаща същата услуга. Ако е негативен обаче, нямате почти никакви шансове.

Често си мислим, че добрият интернет имидж е нещо, което идва от само себе си, благодарение на отношението на компанията с партньорите, клиентите и служителите, както и на рекламата ѝ. По този начин обаче често не се получава, колкото и колосални суми да хвърляте за реклама.

Имиджът се влияе много от маркетинга от уста на уста. Хората вярват не толкова на образа ви от рекламите, колкото на образа, който хората като тях им представят. Замислете се, ако ваш познат ви каже, че продуктът на дадена компания е бил лош, ще си го купите ли?

Важно е да се грижите за имиджа си както офлайн, така и в интернет. Щетите от лошия имидж онлайн се умножават много по-бързо. Ако някой потребител каже нещо лошо за вас в даден форум и не се защитите, може всички останали, които го прочетат да му повярват безрезервно. Форумът е трибуна, която слушат много хора.

На това отгоре, в Интернет всеки е анонимен. Ако някой офлайн започне да разказва на всеки срещнат колко много ненавижда дадена фирма или продукта ѝ, или дадено лице, хората ще разберат, че всичко е на някаква лична основа или съревнование (конкуренция). В Интернет обаче, който си иска може да напише съобщения в 100 различни форума под 100 различни ника, и мотивът и идентичността му да не бъдат разкрити.

Виждате, че управлението на позитивен онлайн имидж е нещо важно за вашата фирма. А как става това? Когато някой каже нещо за вас, вие като представител на фирмата си трябва да се намесите и да отговорите с подобаващ тон и отношение. Нека другите усетят присъствието и това, че ви пука за клиентите ви. От там ще видят и отношението ви към тези, които не ви харесват, и отново ще си направят изводи.

Разбира се, има случаи при които щетите са почти безвъзвратно нанесени и вие не можете да промените нищо. Тогава се намесваме ние от ORM.BG с опита и уменията си в сферата, за да извлечем възможно най-добрите резултати. Ако се интересувате от това как можем да ви помогнем, свържете се с нас или разгледайте сайта ни.

бутон за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *