Как да увеличите ангажираността на потребителите на вашия уебсайт?

Как да увеличите процента на реализация на уебсайта чрез създаване на мощни уеб формуляри?
Уеб дизайнерите обикновено пренебрегват уеб формулярите, но това оказва значително влияние върху процента на реализация. Така че трябва да се концентрирате върху оформлението, копирането и дизайна на уеб формуляр, защото това може да направи крайната разлика между получаването на водеща позиция и просто загубата й. Все пак хората рядко обръщат внимание на тази функция. Те дори не разбират как пропускат страхотната възможност да увеличат производителността си.
Ако се занимавате с онлайн маркетинг, няма такова нещо, наречено „перфектна“ форма. Това е така, защото трябва да правите разделното тестване последователно, за да подобрите процента на реализация.
Проектирането на форма за контакт е доста непосилно, тъй като трябва да се концентрирате върху всички малки детайли. Отличният дизайн трябва да бъде инстинктивен и винаги да се фокусира върху цел. Въпреки това, като разберете тези лесни стъпки, можете да успокоите търсенето си, защото това са доказаните методи за получаване на доминираща форма за конвертиране. Погледни препоръките на www.mmarchev.com за целта.
Изисква се атрактивно заглавие
Подходящо заглавие и описание тук е важно. То трябва да бъде ясно и последователно, за да може точното значение да бъде адекватно предадено.
Потребителите и посетителите трябва да разберат ползата от попълването на този конкретен формуляр. Ако просто поставите заглавие като „Попитайте сега“, това няма да отведе потребителите там, където те наистина искат да бъдат. Така че повечето от тях няма да кликнат тук, тъй като предимствата не са адекватно съобщени. Вместо това, ако напишете нещо като „Получете безплатен експертен съвет“, регистрациите ще напреднат безспорно.
Подзаглавията и водещите точки трябва да са полезни
Трябва да подсилите основните предимства на вашите предложения. Подчертайте тези предимства с точки, така че посетителите да могат да ги идентифицират доста бързо. Поставете го точно над секцията с подробности, където потребителите въвеждат своето име, имейл адрес и т.н. Това ще им помогне да маркират тези услуги експедитивно. Хората понякога се притесняват, преди да попълнят подробностите. Притеснението може да се дължи на получаване на спам имейли или дори на обаждане. Ако покажете предимствата на вашите услуги, това също ще намали страха им и ще подобри записванията във вашите уеб формуляри.
Бутоните и текста
Процентът на конвертиране също зависи от цвета на бутоните. Тонът трябва да е успокояващ и подходящ, който да контрастира с цялата страница. Например, ако цветът на уебсайта е бял, можете да използвате червения бутон, който ще бъде привлекателен и ефективен. Освен това трябва да се отървете от традиционните фрази. Ще намерите фрази като „Добре дошли в този уебсайт“ или бутон „Изпращане“. Това са най-често срещаните фрази, които се използват в уебсайтовете от години. Така че маневрирайте с нещо ново, което може да увеличи процента на реализация.
В текстовия бутон трябва да опишете нещата по такъв начин, че да демонстрира предимствата на вашите услуги. Това ще ви отличи от огромната тълпа и потребителите започват да кликват върху него с интерес. Например, вместо да напишете „Изтегляне“, можете да напишете „Вземете своята безплатна брошура“. Тези четири думи отлично описват как потребителите ще се възползват от това. Следователно този бутон ще ви помогне да увеличите производителността си, както и доверието на пазара.
Не използвайте по-голям брой полета във формуляра си, съветват от Уеб Дизайн България
Вече е доказано, че по-малкият брой полета в уеб формуляра може да осигури по-значителен процент на попълвания. Така че изхвърлете тези полета, които не добавят никаква стойност към уеб формуляра в дизайна на вашия уебсайт. Ако погледнете внимателно формуляра си, ще откриете толкова много полета, които нямат заслуги. Информацията от тези полета може да бъде получена директно чрез обикновено телефонно обаждане или дори чрез имейл. Като собственик на сайт със сигурност ще предпочетете повече потребители с по-малко информация, отколкото повече информация с по-малко потребители на вашите услуги. Така че опитайте се да запазите задължителното поле и да премахнете останалите и да увеличите процента на реализация.
Добавете политиката за поверителност
Добавянето на политиката за поверителност има много предимства. На първо място, потребителите започват да вярват във вашите услуги и това също повишава доверието ви. Хората имат общ страх от получаване на много спам имейли, след като подпишат уеб формуляр. Политиката за поверителност намалява и този страх и същевременно доказва, че вашите услуги са истински. Освен това текстът на политиката за поверителност играе жизненоважна роля за реформирането на коефициента на преобразуване. Винаги имайте предвид, че хората обикновено не четат цялото написано. В този случай включването на думи като „спам“ може да повлияе на процента на реализация, тъй като хората започват да мислят, че след като се регистрират, могат да получат много спам имейли от ваша страна. От друга страна, вместо просто да използвате бутона за изпращане, добавете малък текст като „100% поверителност е гарантирана. Ние не споделяме информацията за нашите ценни клиенти с никого”.
Добавете прости кодове Captcha
Captcha кодовете не само повишават процента на реализация, но също така ви помагат да бъдете защитени от спамърите. Затова включете този полезен защитен код във вашия уеб формуляр. Все пак винаги помнете, че трябва да е просто и ясно. В противен случай може да започнете да губите значителни потенциални клиенти, съветват от eXtremeSEO.
След като следвате съветите на тези експерти, ще станете свидетели на видими промени в процента на реализация. Освен това можете да добавите още най-добри практики за подобряване на уеб формуляра във всеки аспект. Винаги имайте предвид едно нещо, за да помогнете на потребителите по всякакъв възможен начин. Представете си, че човек стои от едната страна на реката и иска да я пресече по всякакъв възможен начин. Ако наистина искате да му помогнете, със сигурност ще му дадете кораб, за да може безопасно да премине реката. Вашите услуги трябва да действат като този кораб. Концентрирайте се върху дизайна на уеб формулярите и целевите страници по същия начин, както размишлявате върху другите аспекти на вашия сайт. Несъмнено ще получите положителния отговор от посетителите на вашия сайт и в края на деня това ще повиши процента на реализация.

бутони за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *