Изгодно ли е предаването на коли за скрап ?

Защо трябва старият ви автомобил да стои на улицата? Кому е необходимо да го държите на паркинга, без той да бъде използван? И едва ли ще ви стане приятно, когато след някакъв период от време получите известие от общината, че не е желателно да оставяте така един автомобил без да го стопанисвате, и без да го използвате.

Ето че колата ви вече не е в движение, ето че вече не можете да я карате, и за останалите хора, а може би включително и за вас, тя се явява като пречка. Те трябва да я заобикалят, а тя заема място, което ще бъде нужно за паркирането на автомобил, който ще бъде използван. Ако вие решите да си купите нов автомобил, то тогава къде ще го паркирате?

Едва ли някой от съседите ще отстъпи радушно своето място за паркиране. С нарастването на броя на автомобилите в градовете, свободните места за паркиране се оказват проблем, тъй като те стават все по-малко, и все по-трудно на градските улици да ги побират увеличаващият се брой коли.

Освен проблемът с малкото свободни места за паркиране, един автомобил, който не се използва, и просто е оставен без надзор на улицата, започва да придобива не толкова лицеприятен вид, и чисто естетически на хората не им се нрави тази гледка. Още повече, ако е претърпял и катастрофа, то е напълно безсмислено да го оставяте на улицата, и най-разумното решение е да дадете какъв автомобил за скрап.

Защо да създавате на себе си и на околните излишни главоболия? Още повече, ако общината ви залепи стикер, с който ви известява, че трябва да махнете автомобила от това място, вие имате период от три месеца за реакция. За това време вие много бързи и лесно може да намерите компания, която се занимава с изкупуване на коли за скрап и да решите безпроблемно този въпрос.

бутони за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *