Компютри втора употреба, за да играем най-новите игри

Ако искате да играете най-новите игри, трябва да обновите частите на своя компютър. Не всички имаме финансови възможности за покупка на най-новите хардуерни компоненти, затова трябва да обмислите възможностите за компютрите, които са втора употреба.

Имам приятел, който твърдеше, че никога не би си купил нещо втора употреба, защото щяло да се развали много бързо и така нататък. Това въобще не отговаря на истината, особено ако пазарувате от търговец, за когото сте сигурни, че предлага продукти с високо качество.

Има много подобни търговски фирми в България, които се занимават с продажба на хардуерни части. Лично аз бих предпочел да пазарувам от такава фирма, ако нямам техническите умения да проверя само дали въпросния употребяват продукт е в работещо състояние.

При покупка на хардуерни части за компютри втора употреба задължително трябва да се провери техническото състояние на избрания от вас хардуерен компонент, защото едва ли бихте искали да си вземете неработеща или несъвместима с вашата машина част.

Често допускани грешки при покупка на части втора употреба и компютри втора употреба

Най-често допусканите грешки са свързани с избора на части, които не са съвместими с вашата машина. Например един мой познат си беше купил процесор на производителя амд, който работи на цокъл ам2, а неговият цокъл (цокълът на дънната платка, която той има) е ам3. Процесорът наистина беше на страхотна цена и в отлично техническо състояние, но просто не можеше да се монтира на дъното на моя човек, тъй като то не е разработено за такъв тип компютърни чипове.

За да избегнете такива ситуации, просто се консултирайте със специалисти на фирмата, от която ще купите въпросните компютри втора употреба или употребявани компютърни хардуерни компоненти. Впрочем е добра идея да попитате за гаранция – ако има възможност за гаранционно обслужване, дори ако е с някакво допълнително заплащане, силно ви препоръчвам да купите избрания хардуерен компонент именно с подобна възможност."

spodelime

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *