Индийска или европейска естествена коса

Все по често на пазара може да се намерят треси с косъм от индийски произход. За разлика от европейските, който бяха най-предпочитани до скоро, индийските удължения се характеризират с по-плътен косъм и права структура. Косите се предлагат както обикновено на треси или на кичури, като методите за поставяне могат да бъдат различни - с капси, кератин, клипс щипки.

естествена коса

Благодарение на плътния косъм и изцяло натуралната козметика, с която по принцип индийките се грижат за косите си, тези треси са едни от най-качествените и най-издръжливите.

Като структура на косъма индийските треси са с прав, твърд косъм. Не е нужно да се изправят с четка и сешоар или да се минават с преса.

Европейските коси са с по тънък косъм, повечето от тях са чупливи. Косите са предимно в тъмни цветове черно и кафяво до тъмно русо.

Светло русите не боядисвани коси са със Скандинавски произход, намират се трудно и са едни от най-скъпите коси, продавани на пазара. Това разбира се не означава, че не можете да купите руса европейска коса на достъпна цена.

Косите, които се продават на пазара са боядисвани и обработвани, така че няма цвят на пазара, който да не може да бъде намерен. Дали косата е боядисана или не е и единият от показателите са висококачествена коса. Обикновено косите, които не са боядисвани се водят virgin или натурални и държат почти двойно по висока цена от обикновените треси.

Нашите съвети:

Когато избирате каква коса да вземете, съобразете избора си с плътността и структурата на вашата коса. Ако имате гъста и плътна коса, то европейската естествена коса не е подходяща за вас. Ако пък имате тънка коса, то индийската не би била подходяща, тъй като разликата в плътността на косъма ще си личи.

Изборът на подходящата коса е важен, защото от него ще зависи крайният резултат. Ето защо е много важно преди да удължите косата си да се посъветвате с фризьор за това, какъв метод и каква коса ще е най-подходяща за вас. Методът на удължаване зависи и от дължината на вашата коса. При много къси коси някои от методите не могат да се прилагат.

сподели бутон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *