Как да изберете правилната фирма за котли на пелети?

Ако вече сте избрали да се отоплявате чрез котел на пелети, поради удобствата и сигурноста, която той ви дава, то следващата крачка за вас ще е как да купите съответно такъв котел и коя фирма да изберете. Ето и няколко неща, за които трябва да помислите преди да купите пелетния котел и на които да обърнете внимание при избора на фирма.

Пелети

1. Опит – най-добре е да изберете дистрибутор или фирма, която има достатъчно опит и се е наложила на пазара, защото напоследък отоплението чрез котлите на пелети става все по-популярно сред начините за отопление и все повече фирми се опитват да се наложат напазара.

2. Мощност и вид – трябва да проверите какви мощности ще са необходими за отоплението на сградата/помещенията, които ще отоплявате, за да изберете правилния модел. Има и различни видове котли на пелети, от които можете да изберете в зависимост от предпочитанията си – автоматични и полуавтоматични и с различни видове екстри към панела за управление. Колкото по-голяма е автоматизацията, толкова по-скъпи обикновено са котлите.

3. Наличие на изложбена зала или склад – добре е да изберете котела на пелети от фирма, която има поне няколко модела в наличност, за да може да ви покаже точното действие и устройство на котлите които продава, а не просто да изберете такъв от каталог, защото така няма гаранция, че това което ще закупите ще ви хареса.

4. Познание в областа на отоплението – добре е да попитате за опита на продавача в този бранш и дали може да ви направи съответно една консултация и да ви предложи котел на пелети подходящ за вашите нужди, ако видите, че човека отсреща няма такива познания, то най-вероятно е просто един прекупвач, който единствено гледа продажбите си.

5. Репутация – ако е възможно проверете фирмата от която ще закупите котела, за да видите отзивите на предишните клиенти – позитивни и негативни и кои от тях надделяват. Какво мислят хората за марките и моделите които те предлагат и дали са доволни от работата им.

6. Поддръжка – попитайте и за възможна поддръжка и сервиз веднъж след като купите пелетния котел – дали е възможно при нужда да разчитате на фирмата и дали тя има необходимите ресурси за обслужване и сервиз на котлите които продава.

share button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *