Изборът на уеб хостинг фирма

Едно от най-трудните решения, които трябва да направите за вашия уеб сайт, след като разберете какъв уеб хостинг ви трябва, е да изберете хостинг фирмата.

Поради трудности, свързани с прехвърлянето към нов уеб хостинг, ако стария не ви върши работа, повечето хора искат да изберат правилната хостинг фирма още в началото.

Така няма да се наложи да търсите друга уеб хостинг фирма 3 месеца по-късно.

хостинг

Ако ще хоствате комерсиален уеб сайт или такъв, който изисква оптимална услуга, тогава не би трябвало да се безпокоите за цените. Както се казва: "Получаваш това, за което плащаш".

Това разбира се не значи, че по-ниската цена на хостинг услугите са по-некачествени. Единствената видима разлика е, че получавате по-малко функции на хостинг акаунта.

Трябва също да внимавате за хостинг фирми, които никнат като гъби за една нощ. По-добре е да изберете хостинг фирма, която съществува от дълго време на пазара.

В зависимост от вашите нужди и ресурси, по-добре е да използвате услугите на фирма, която предлага уеб дизайн, хостинг и софтуер (статистика, платформи и др.). Когато работите с една фирма
предлагаща уеб хостинг услуги, вместо с 3-4 различни, ще ви бъде по-удобно да разрешите определен проблем.

Ето ви един пример за това какво става ако се работи с няколко различни хостинг фирми:

Бай Генчо притежава онлайн магазин за подаръци. Той наема фирма, която да направи дизайн на магазина, който се хоства при Гошо и наема програмист от още една фирма, която да разработи сайта. След като дизайнерската фирма свърша с дизайна, Бай Генчо го праща на програмиста, за да го имплементира. Но програмиста казва, че дизайна не е пратен в подходящ формат и трябва да се преправи.

За да се оправи проблема, Бай Генчо се свързва с дизайнерската фирма и им казва да оправят проблема. След като се оправил този проблем, и програмиста е успял да импрементира платформата, се разбира, че базата данни създадена от хостинг фирмата на Гошо не работи, защото трябва да бъдат инсталирани някакви си добавки за сървъра и разни други неща, които не позволяват магазина да заработи. И докато проблемите се решат, това ще е една голяма бъркотия, изнервяща и забавяща бизнеса на Бай Генчо.

Решението: Ако имате нужда от добре свършена работа, а очаквате да дадете достатъчно пари за вашия онлайн бизнес, бази данни, и други модерни технологични решения, може би ще искате да работите само с една хостинг фирма за да избегнете тези проблеми.

spodelime.com

Едно мнение по „Изборът на уеб хостинг фирма

  1. Много е важно наистина да се знае точно какви са нуждите на клиента. Много бизнес сайтове при нас си купуват най-големия възможен пакет, а спокойно биха се събрали и в най-малкия такъв. И обратното – някои малки развлекателни сайтове, които по принцип товарят повече, се мъчат да се съберат в малкия такъв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *