Съвети при добавяне на сайт в уеб директории

Правилата, които трябва да спазвате за да бъдете добавени правилно във една директория са напълно различни от правилата да бъдете добавени в търсачките.

Вашия уеб сайт трябва да бъде в най-правилната категория, а и директориите нямат едни и същи категории.

Даже, някои директории позволяват описание в рамките на не повече от 15 думи. Някои позволяват 30 думи. Някои пзволяват 200 думи.

Добавянето в директории отнема много време, защото трябва да имате стратегия за отделните дирекотрии. Популярността от линкове върви ръка за ръка с оптимизацията за търсачки.

Популярността от линкове оказва ефект върху класирането в големите търсачки като Search.com, Google, Bing, Inktomi.

Стратегии за добавяне в директориите:

  1. Прегледайте по отделно всяка директория и нейните категории;
  2. Определете най-доброто описание за вашия уеб сайт, за всяка директория;
  3. Добавете първо началната страница, а после и конкретни категории от вашия сайт;
  4. Уверете се, че уникалното предложение на сайта ви е също така включено в описанието;
  5. Напишете описания в няколко версии в текстови файл за да можете да използвате copy/paste за всяко добавяне;
  6. Когато е възможно, използвайте платени/преференциални програми за добавяне в директории;
  7. Проверявайте брояча на вашия сайт често за да видите кога сте били добавени в директория;
  8. Как директориите класират сайтовете;

Прегледайте по отделно всяка директория и нейните категории

Една от най-големите грешки, която хората допускат по време на добавяне в директориите е да не се подготвят предварително. За да бъдете добавени в директория (като ще бъдете одобрени от друг човек) трябва да докажете, че принадлежите в тази директория и категорията, която сте избрали.

Най-добрия начин да постигнете това е като изберете най-правилната директория и напишете премислено и точно описание, което има нещо общо с другите описания в категорията.

Причината?

Улеснете едитора на директорията, за да може той да одобри предложения ви сайт. Ако можете да имитирате стила на едитора когато описвате сайта ви, то ще увеличите шансовете сайта ви да бъде приет и описанието ви да бъде непроменено.

Определете най-доброто описание за вашия уеб сайт, за всяка директория

Отидете в директория и напишете вашите най-важни ключови думи в търсачката. Проучете различните категории и описания. Базирайте стила, в който пишете описанието си, на сайтовете, които вече са били приети.

Ако дадена директория няма категория за вашата тема на сайта, предложете такава, която е в стила на другите в директорията и отговаря на вашата.

Добавете първо началната страница, а после и конкретни категории от вашия сайт

Ако вашия уеб сайт вече е бил одобрен за приемане в директорията, тогава вашата специализирана страница (категория на сайта) има по-голям шанс да бъде приета в различна категория.

Уверете се, че уникалното предложение на сайта ви е също така включено в описанието

Въпреки, че описанието ви ще отговаря на стила на останалите описания в категорията, вашето описание трябва да бъде уникално.

Тоест, ако вашата компания специализира в 3 вида услуги, споменете ги. Ако вашата компания търси определена публика, спонете и това в описанието.

Просто се уверете, че описанието на вашия сайт не е идентично с останалите от категорията, а само е в подобен стил.

Напишете описания в няколко версии и ги поставете в текстов файл, за да можете да ги копирате директно в полетата по-късно

Директориите варират според броя думи, които те приемат в описанието. Така, че когато пишете описания, пишете 7, 10, 15, 20, 25, 30 и 50 думи дълги.

Уверете се, че най-важните ключови думи са във всяко описание, но не се опитвайте да го “натъпкате” с твърде много ключови думи. Едиторите на директорията не искат да прочетат списък с ключови думи.

Когато е възможно, използвайте платени / преференциални програми за добавяне в директории

Тъй като търсачките дават сериозен акцент на популярността от линкове, колкото по-бързо можете да бъдете включени в директория, толкова по-бързо ще започнете да получавате посещения от търсачките.

Рядко използваме софтуер за добавяне в директориите, тъй като такъв софтуер рядко взима предвид разликите в директориите.

Проверявайте брояча на вашия сайт често за да видите кога сте били добавени в директория

Ако сайта ви не е бил добавен във срока за одобрение, добавете го отново в директорията след 4 седмици. Дръжте под око датите когато се предлагали сайта, категориите, описанията и заглавията.

От момента, в който сайта ви не е приет 3 поредни пъти, имате сериозен повод да се свържете с поддръжката на директорията директно.

Как директориите класират сайтовете

Ако вашето заглавие, описание и категория съдържат ключови думи, тогава сайта ви може да се появи в най-горните търсения в директорията. Обаче, ако заглавието или вашето фирмено име няма ключови думи в него, не добавяйте тези ключови думи в предложението към директорията.

Едиторите на директорията ще ги премахнат, така или иначе, а вие не искате да ви подозират за спам.

Винаги избирайте списъците с директории внимателно. Това включва директориите на обща тема, както и е тези за конкретна ниша. Уверете се, че съдържанието ви е достатъчно добро за да е ясно, че принадлежи на категорията, която сте избрали.

Уеб сайта трябва да съдържа авторска информация. Ключовите думи трябва винаги да са в правилната честота и на правилните места за търсачките, но доброто съдържание винаги трябва да присъства в сайта ви за най-добро класиране в директорията.

сподели бутон