Какво представляват директориите за статии

Какво в същност са директориите за статии? Те могат да бъдат най-общо казано блогове или уеб сайтове в които всеки отделен user може да add-не собствена статия вътре. Обикновенно директориите за статии имат доста категории, за да може регистрирания потребител да публикува своята публикация в най-тематичната според post-а му категория.

директория за статии

Какъв е смисъла и изгодата от това да пишеш съдържание в директория за публикации? Смисъла и облагите от това са двустранни.

От една гледна точка, директориите за статии са предназначени за SEO експерти, където лесно биха могли да напишат публикация, която да е сходна по тематика на сайта, който са се наели да оптимизират. В тази статия в повечето случаи се позволяват да се слагат връзки към любим от user-а адрес, които са dofollow. Така SEO-то взима хипер връзка от близка по тематика публикация, която е на отделен домейн и вероятно ще принуди търсещата машина да добави исканият от него сайт на по-челни позиции.

Въпреки всичко, директориите за статии са много ценни и за потребителите. Когато потребител си хареса някоя добра директория, той може да си подбере категория, която го касае и да чете статиите, които са включени там. По такъв начин той сам ще разбере неща, които го привличат и хипотетично ще цъкне на някой от връзките поставени в съответната статия. Така се прави и пряк трафик от потребители, без да се разчита главно на търсачките.

Всяка една директория за статии има изисквания за добавяне на публикации. Все повечето БГ директории имат донякъде едни и същи условия, като главното такова е - статията, която слагаме да бъде уникална. Това ще рече - да я няма на друго място в Нета.

Налице са и претенции за най-малък брой думи - по-често, това са 300 думи и не повече от 3 изходящи хипер връзки.

Ако авторът се съобрази с тези критерии няма никаква причина статията, която е прибавил да бъде приета и той да си получи трите връзки от нея.

Една от хубавите директории за статии е RadioWish.net. Тя е сравнително нова и статиите в нея са малко, но пък домейна е стар и има история пред Google. Затова и PageRank-а му е 3.

Каним ви в нашата директория RadioWish.net и напишете бързо вашите статии.

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *