Как да намерим интересни сайтове

Живеем е Информационната Епоха, което ни дава мигновен достъп до неограничен запас от данни. За съжаление, често трябва да копаем през доста боклук преди да стигнем до тези късчета злато.

Всъщност, вече не. Тази статия ще ви покаже как да намерите златото и наистина интересни сайтове в която и да е тема.

Technorati

Първия инструмент е Technorati (www.technorati.com). Technorati е висококачествена търсачка за намиране на блогове. От Април, 2007-ма година Technorati е индексирала над 75 милиона уеблога (блога). За наш късмет са създали методи да се намират най-популярните сред тези.

Първо трябва да впишете запитването си в текстовото поле на търсачката. Тогава ще получите стотици резултати. Тогава можете да ги сортирате по авторитет и да намерите най-интересните сайтове. В началото на страницата ще видите падащо меню, което ви позволява да изберете какво ниво на авторитет искате да видите на преден план: “any authority” (какъвто и да е авторитет), “a little authority” (малко авторитет), “some authority” (някакъв авторитет), или “a lot of authority” (много авторитет). Изберете "a lot of authority".

Сега имате списък със сайтове започващ с онези, които са с най-висока популярност.

Също така, може те да намерите страхотни блогове като потърсите в списъка Top 100 Blogs in Technorati.

Del.icio.us

Del.icio.us (www.del.icio.us) е друг страхотен инструмент за намиране на някои от най-интересните сайтове в Интернет. Del.icio.us е социална платформа за запазване на сайтове, която ви позволява да запазвате, споделяте и да откривате други уеб фаворити.

Del.icio.us ви позволява да запазите всичките ви любими сайтове и да им сложите етикети за бъдеща употреба.

Линковете в del.icio.us стават популярни когато много хора започнат да ги запазват и да им слагат етикет.

За да намерите интересни сайтове отидете на http://del.icio.us/popular/ и напишете какво търсите в текстовото поле в горния ляв ъгъл. Натиснете enter и ще получите списък с най-популярните и интересни сайтове, които имат етикет, отговарящ на вашето търсене.

Използвайки тази елементарна техника, аз мога да намеря някои от най-добрите сайтове и информация, на тема по мой избор.

Можете да проверите най-популярните сайтове за деня на http://del.icio.us/popular/.

SumbleUpon

StumbleUpon (www.stumbleupon.com) е друг страхотен инструмент, който ще ви помогне да намерите интересни сайтове, на базата на посочените от вас критерии. StumbleUpon ви дава лента с инструменти (toolbar), която можете да използвате докато разглеждате в уеб пространството. Всеки пък когато натиснете бутона Stumble!, вие ще бъдете отведени в популярен уеб сайт, който е според вашите лични преференции.

Forbes.com Best of the Web

И последно, имаме “Най-доброто от Мрежата” на www.forbes.com, където можете да намерите над 3,000 интересни сайтове, рецензирани от forbes.com. Всеки един от сайтовете е избран по 5 призната: Съдържание, Дизайн, Скорост, Навигация и Модули.

Ако търсите най-доброто от най-доброто, те дори имат “Фобрс фаворити”, които са маркирани в началото на всяка категория..

Мисля, че ще намерите златно кюлче тук. Хвърлете едно око на www.forbes.com/bow/.

бутони за социални мрежи