Съвети при безплатния хостинг

Наистина ли можете да получите БЕЗПЛАТЕН хостинг?

Да,  има стотици сайтове за безплатен хостинг,  що се отнася до това да не плащате никакви пари за да ви хостват сайта..

Обикновенно цената за хостинга се изразява или в ограничения на хостинга,  колко дълго сайта ви е на линия или модифициране на страницата ви с изкачащи,  банерни или други реклами.

Когато търсите безплатен уеб хостинг (особенно в търсачките) трябва да внимавате, защото има много на брой комерсиални хостове, които твърдят, че са безплатни, но всъщност те често имат уловка. Под 'уловка' се има предвид абсурдна цена за домейн или друга услуга. Следователно те не са безплатни.

Този наръчник по "Безплатен безплатен хостинг" ще ви даде някои съвети в намирането на хостинг услугата за вас.

Как безплатните хостинги правят пари?

Сайтовете за безплатен хостинг правят пари по много начини. Като слагат банери или реклами, които изкачат над, или под уеб страниците.

Някои безплатни комапнии за безплатен хостинг не слагат реклами на сайта ви, но изискват от вас, като уебмастър, да цъкате по реклами в контролния панел или просто ги показват там с надеждата да цъкнете.

Други примамват посетителите, предлагайки безплатен хостинг с надеждата някой да премине на платен план. Съвсем малко са онези, които изпращат писмо по електронната поща пълно с реклами или дори да продадат адреса на електронната ви поща на маркетинг компаниите.

Нов метод, който набира популярност е да изискват определен брой "качествени" постове във форум като обикновенно по този начин си набавят безплатено съдържание и така могат да показват повече реклами на своите посетители.

Надеждни ли са безплатните хостинги?

Мнозинството - не, но има някои изключения. Ако безплатния хостинг прави пари от банери или други методи за монетизация директно от услугата за безплатен хостинг, тогава е възможност да се задържи в бизнеса, при условие, че някой няма да злоупотреби със сървъра за да изпраща спам, хакване и т.н.  Това е нещо, което често се случва при нови хостинг компании с либерална политика по записване за услугата.

Ако безплатния хостинг приема който и да е, особено със автоматизирано активиране на потребителските профили, тогава някои потребители се опитват да намерят начин да злоупотребят със системата, което може да накара безплатния сървър да има доста време прекарано извън линия или да бъде бавен.

Най-добре е да подхождате много избирателно към безплатния хостинг, като под това се има предвид - компании с политика срещу сайтове съдържащи спам, нелегално съдържание, вируси, порнография и други.

Ползи от безплатното Интернет пространство

Безплатния уеб хостинг не се препоръчва за бизнеси освен ако не можете да си намерите безплатен хостинг на домейни. Така ще имате (например) .com домейн, а хостинга ще бъде безплатен. Все пак, трябва да сте много избриателни.

Друга добра причина за безплатен уеб хостинг е за да научите основите на управлението и изграждането на уеб сайт.  Използвайте го за да качите лична страница със снимки на семейството ви или го използвайте за да тествате скриптове, които сте разработили при различни хостинг условия.

Как да намерите правилния сайт за безплатен хостинг

Най-доброто място от където можете да започнете търсенето си е директория за сайтове и директория за безплатен хостинг.  Има някои директории, които добавят нови сайтове за безплатен хостинг всяка седмица.

Разбира се, има и такива, които почти никога не се обновяват и линковете, и информацията в тях е неактуална. Проблема идва от там, че уеб хостовете се менят толкова често, че повече стават напълно неактуални за по-малко от година.

Хубаво е, че в българския интернет конкуренцията е малка и хостинг услугите имат доста добра причина да се задържат на пазара. Най-препоръчваната уеб директория е www.free-webhosts.com, която има подробен списък от над 500 безплатни хостинг провайдъра, включваща ревюта, рейтинги и други.

За по-малък и избирателен списък също вършат работа:
Директория за сайтове Традео.биз (http://dir.tradeo.biz)
Best Free Webspace (http://www.100-Best-Free-Webspace.com)

Характерни черти на добрия безплатен хостинг

Обикновенно е най-добре да не избирате пакет за безплатен хостинг с повече функционалност от колкото ви трябва, и също така, проверете да видите дали компанията не получава доходи по някакъв начин за безплатния хостинг за да го поддържа в изправност.

Както вече споменахме - най-добре е да се опитате да ви приемат в по-избирателен безплатен хостинг ако е възможно.

Вижте другите сайтове хостнати там за да видите какъв вид реклами ще излизат на вашия сайт, както и скоростта на сървъра. Имайте в предвид, че по-новите хостинги ще имат по-бързи сървъри от начало.

Прочетете Условията за Ползване на хоста и техническата характеристика за да се уверите, че има достатъчно трафик за вашия сайт, голямо дисково пространство и разумен лимит за размера на качваните файлове. Не забравяйте и поддръжка на каквито и да е скриптове (ако ползвате такива).

Ако нямата собсвено интернет име (домейн) може би ще искате да използвате услуга за препращане или съкращаване на домейна даден от хоста.

Препоръчани хостинги

Ужасно трудно е да се препоръча безплатен хостинг тъй като някои хора не биха харесали препоръката, защото различните хора имат нужда от различни характеристики на хостинга и имат различни приоритети. Също някои хора искат безплатен домейн за хостинг (когато вие си имате собствен домейн), а други може да не могат да си купят собствен домейн.

Съвета в случая е такъв - преглеждайте директориите за безплатен хостинг и използвайте търсачката.

При оптимален вариант ще намерите хостинг, който предлага и с домейн и без домейн, голямо място и месечен трафик, добра скорост и най-важното.. не се задвижва заради парите, а заради популярността на даден сайт над него.

В този ред на мислене мога да се сетя само за един.

Безплатен хостинг Традео.биз
www.tradeo.biz/bezplaten-web-hosting

300 мегабайта пространство, 7 гигабайта месечен трафик и кратко име (по желание) за домейна ".co.nr", Контролен панел и FTP достъп.

За всичко друго имате Google търсене.

сподели бутон

2 мнения по „Съвети при безплатния хостинг

  1. Нашият съвет е никога за сериозни проекти да не се доверявате на безплатен хостинг. В България има компании, които предлагат приличен хостинг за 1-2 лева на месец, което при всяко положение спестява много главоболия.

  2. Според мен не трябва да се разчита на безплатен хостинг дори и за сателитни сайтове, с изключение на големите доказани световни блог платформи като Blogspot, WordPress.com и подобни. Българските варианти като hit.bg, free.bg и подобни няма гаранция колко дълго ще просъществуват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *