За да бъдем здрави и през лятото – с какво да се храним?

Във всички списания за жени, храненето е може би основна тема, за която винаги има нещо, което да се каже или добави. А балансираното хранене е наистина важно за човешкия организъм, защото при него той си добавя всички необходими и основни хранителни вещества и то в оптимални количества.

Всеки един ден, нашето тяло се нуждае от своята доза витамини, минерали, белтъчини и въглехидрати. Затова е важно да се намери така необходимия баланс в храненията, за да се постигне максимален ефект.

Плодове и зеленчуци

Ако имате нездравословни хранителни навици, трябва сериозно да поработите върху премахването им и лятото е най-добрият момент да го направите. Започнете да се храните с повече плодове и зеленчуци, което значително ще намали калориите които приемате на ден, а от там и килограмите ще намалеят.

Когато се храните с такива естествени храни, ще намалите приема на мазнини и други не толкова здравословни храни.

Някои хора дори напълно изключват месото от хранителния си режим през летните горещини. Консумирането на повече плодове и зеленчуци води до приемането чрез тях на повече вода, а тя хидратира тялото и му позволява да получи повече сили, които ще му помогнат да устои на високите температури.

През лятото основните предпочитани ястия са салатите. Ако все пак не успявате да устоите на липсата на месо, то може да го комбинирате със сурови зеленчуци.

През летния сезон е и най-подходящо да заредите вашето тяло с така здравословните за него минерали и витамини. Чрез консумирането на повече плодове, вие се снабдявате с достатъчно витамин С. Това е наистина важно за имунитета, защото този витамин има антиоксидантни свойства.

Факт е, че повечето зеленчуци и плодове имат в себе си антиоксиданти, и консумацията им ще запази младостта ви за доста по-дълго време. Когато приемате такива храни, които са богати на антиоксиданти, имунитетът ви се засилва, както и превенцията на много заболявания.

споделяне на връзка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *