Да бъдеш майка

Да бъдеш майка несъмнено е най-невероятното преживяване в живота на една жена. За всяка настояща или бъдеща майка е изключително важно да се справи с отговорностите, които майчинството носи, по най-добрия начин.

Майка с бебе

В момента, в който една жена разбере, че скоро ще стане майка, това се превръща в най-паметният ден в живота й. От този момент тя започва да взема решения не само за себе си, но и за своето все още неродено дете.

Всеки следващ ден тя чувства растящия живот в себе си и не спира да мисли за всички тези неща, които трябва да направи, за да се грижи добре за своето съкровище и да го накара да се чувства по най-добрия начин, когато се роди.

Наистина майчинството е божи дар, който всеки трябва да почувства. Чувствата, които предизвикват първият поглед на личицето на новороденото, изумителната искра, която ще откриеш там, са абсолютно необясними. Преди всички други разбира се щастливият татко трябва да научи новината, тъй като и той ще сподели този безценен знак на любовта.

А раждането... това е най-щастливият момент в живота на жената. Може да почувства детето си до себе си, създава се необяснима връзка между тях. След това идва ред на прибирането у дома с новия член на семейството, а младата мама е ужасена от мисълта, че ще трябва да се справя с всичко без помощта на медицинската сестра.

Но скоро всяка малка грижа за малкия човек й доставя огромно удоволствие. Повечето жени приемат кърменето за най-добрата възможност да се грижат за бебето. Но всъщност то е най-добрият начин да отпразнува майчинството. За някои дами кърменето е болезнено в началото, но скоро неудобството отшумява. Самата мисъл да зарежеш всичко и да се отдадеш само на малкото същество в ръцете си е истинско удоволствие.

Докато детето расте, отговорностите се увеличават. Като започнем от уроците, игрите и стигнем чак до храненето, майката трябва да обърне специално внимание на всичко. Всяко действие на малчугана дава на мама неописуема радост и именно затова няма друга като мама.

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *