До Маями и назад

Преди около 4 лета имах уникалната възможност да бъда в САЩ на бригада, което отвори възможността ми в края на сезона да направим една незабравима екскурзия до Орландо и Маями в щата Флорида, разбира се организирана самостоятелно.

Маями, Флорида

Ако на вас също ви предстои организиране на почивка, ето няколко важни стъпки, които трябва да обмислите и изпълните:

  1. Проучете добре каква да бъде вашата дестинация;
  2. Намерете най-подходящите хостели;
  3. Уредете транспорта;
  4. Пригответе багажа.

Проучете добре каква да бъде вашата дестинация

Какво искам да кажа с това? Ако дестинацията ви е сравнително надалеч и пътувате с лек автомобил, то по пътя със сигурност ще има една камара красоти, които можете да посетите. В нашият случай разпределихме десетдневната почивка на 3 дни в Орландо и 5 дни в Маями.

Пак казвам - проучете добре, т.к. го изпитах на мой гръб, след като не си бях свършил добре работата. Кий Уест е едно прекрасно място на няколко часа път от Маями, което пропуснахме да посетим и до ден днешен съжалявам за това.

Намерете най-подходящите хостели

Защо хостели? Това може би е най-евтиният начин за нощувка в световен мащаб, предназначени точно за бедни туристи, или такива които не желаят да се охарчват много за мястото, на което ще нощуват.

Тук съветът ми е да използвате максимално възможностите, които предлага мрежата, да преровите най-популярните сайтове за booking, да сравните всички цени, промоции и прочие, и да го направите поне месец/два по-рано. Отстъпките са огромни, а и така не рискувате да случите на липса на места. Ние имахме късмета да случим на прекрасен апартамент в Маями Бийч, за цена от около 300$.

Уредете транспорта

Ако разполагате с време и ще пътувате заедно с поне още 3-4 човека, то вероятно най-подходящият начин за транспорт е с rent a car. Самолетите са прекалено скъпи за локално пътуване, а и така пропускате възможността да посетите повече места и да се насладите на местните красоти.

Вярвайте или не, колите под наем в САЩ са изключително евтини, макар че има едни непредвидени такси, които качват цената с още 20-30%, но въпреки всичко, Форд Мустанг за 47$ (без таксите) никъде другаде не можете да намерите. Условностите при наемането са долу-горе същите, както при хостелите.

Направете добро проучване и наемете колата предварително, ако искате да спестите наякой друг лев (или друга парична единица). Ние, разбира се, не бяхме с Мустанг, а с Нисан Верса 2009 (през 2008 г.), която ни излезе около 500$ за 10 дни + GPS.

Пригответе багажа

Вземете всичко от първа необходимост (няма да изброявам какво - всеки според нуждите си). Все пак ще пътувате с лек автомобил и няма нужда от притеснения за лимит на килограмите или куфарите, както е при пътуването със самолет. Трябва да се съобразите само с количеството багаж, което можете да поберете в багажника.

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *