Метално хале – едно практично решение

С оглед на свития пазар и повишените цени на строителните материали, ще разгледаме една практична и изгодна във всяко едно отношение алтернатива каквато е построяването на евтино метално хале. Това може да бъде вашето решение за производствено, търговско или друго помещение, задоволяващо нуждите и потребностите ви, тъй като и цената и сроковете за построяването им са изключително конкурентни на фона на традиционното строителство.

Етапи на строеж на метално хале

  1. Както се знае, всяка сграда се полага върху фундамент. Първо се излива здрава основа, на която ще бъде закрепена цялата метална конструкция.
  2. Следващото нещо е да се закрепят основните стоманени елементи, изграждащи скелета на халето към положения фундамент.
  3. Следва етапа на монтиране на останалите фасадни елементи, които служат за стени.
  4. След това се монтират покривните елементи и с това основната конструкция на металното хале е готова.
  5. Последното нещо, което трябва да се направи е да сложат прозорците, вратите, рампите и всички други неща, които са необходими, за да добие вашето метално хале завършен вид.

При построяването на метално хале се използват метални листове, прикрепени към профили, които могат да бъдат -U,-C,-M и -Z образни. Самите профили могат да бъдат от поцинкована, профилна или плоска стомана. Биват пробивани и съединявани с помощта на закрепващи елементи. Допълнително заваряване се прави само, ако има нужда от това. Самите елементи се свързват с помощта на болтове и винтове.

Вашето метално хале може да бъде направено точно според вашите нужди и желания, съобразено с исканата дължина, широчина и височина. Вътрешността му също може да бъде аранжирана според вашите нужди. Днес много фирми, големи компании и частни лица използват метални халета за търговски сгради, отглеждане на животни, производствени цехове и друго.

Добре е да се има в предвид, че всяко нещо, предлагано на пазара има добри и лоши страни. Основен недостатък на всяко метално хале е склонността към ръждясване. Този проблем може да бъде преодолян по няколко  начина. Единият е  вашите метални халета да бъдат направени от алуминий. Друг вариант е да ги покриете със специална боя, предпазваща от корозия и други вредни фактори на околната среда. Вариант е също така елементите да са направени от поцинкована стомана.

Тези допълнителни неща биха могли да оскъпят леко вашия проект, но той пак остава достатъчно евтин и достъпен. При строежа на метално хале е добре предварително да обмислите каква ще е вентилацията и климатизацията му през различните сезони. Но всички тези проблеми бихте могли много по-лесно да разрешите ако използвате фирма, която е произведе и монтира вашето метално хале, като ви консултира най-добре за всички възможности и решения.

Накрая ще отбележим, че при своите предимства и недостатъци металните халета са изключително добро решение и то може да бъде точния и правилен вариант. С оглед на световната криза, обхванала почти целия свят, е добре човек да се съобразява със своите разходи и да намира най-практичните решения за всяка инициатива.

бутони за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *