Първи преглед на iPhone 5

Тяло от алуминий и стъкло

Гърба на iPhone 5 е направен от анодизиран алуминий серия 6000 - същия материал се използва в преносими компютри на Apple - с инкрустации в горната и долната част на стъклото (за белият и сребрист модел) или пигментирано стъкло (за черен и шисти модел).

Прецизни Инкрустации

По време на процеса на сглобяване, всеки алуминиев корпус на iPhone 5 се снима от две мощни 29MP камери. Една машина сравнява изображения с 725 уникално нарязани инкрустации за да се намери точно съвпадение.

Сапфирен кристал

Въпреки, че повърхността на iSight камерата е прозрачна като стъкло, не е направен от стъкло. Това всъщност е сапфирен кристал, чиято твърдост е на второ място по твърдост, само диаманта е по-твърд сред прозрачните материали. Това означава, че повърхността на обектива е много по-малко вероятно да се надраска.

Diamond Cut скосеният ъгъл

Кристален диамант се използва за рязането на фаските на iPhone 5. Този процес дава красивият блясък на скосеният ъгъл.
Не е лесно да се създаде микрокапсула стил слушалки, които не само са удобни, но също така седят стабилно във вашите уши. Това е така, защото ушите на всички са различни.

С помощта на оптично сканиране, комбинирани със силиконово формоване, Apple дизайнери създадоха 3D модели на различни видове ухо, за да се намери обща форма в много различни хора. Тази форма доведе до уникален вид на новите EarPods Apple. За разлика от традиционните кръгли накрайници за уши, тяхното проектиране се определя от геометрията на ухото. Което ги прави по-удобни за повече хора, отколкото всеки други микрокапсула стил слушалки.

Те са по-стабилни и издръжливи. Apple инженери поканиха повече от 600 души, да тестват Apple EarPods. Тестерите тичаха по бягащи пътеки в крайна топлина и силен студ. Те извършаха различни кардио тренировки. Дори бяха помолени да клатят глави на страни, нагоре и надолу. Резултатът: Apple EarPods имат по-силна защита от пот и вода, и са забележително стабилни в ухото. Което означава, че ще останат на мястото си, дори когато сте в движение.

Докато Apple дизайнери се опитват да определят идеалната форма на микрокапсулата, Apple звукови инженери - акустици - бяха насочени към подобряване на качеството на звука. Целта е да пресъздадат ефекта на : седящ в стая човек ,който слуша музика на висококачествени тонколони.

Най-големият определящ фактор за това, което чувате от всеки говорител е движението на неговата мембрана. Активно и пасивно движение е това, което създава звук. Но говорителя в микрокапсулата обикновено се прави от материал, който може да ограничи възпроизвеждането на звука.

Така Apple инженерите прекроиха говорителите на микрокапсулата с твърди и гъвкави материали, за да се сведе до минимум загубата на качество и мощност на звука. Спомагащи за превъзходното качество на звука са стратегически разположени акустични отвори.

Най-значимият от тези отвори се намира в стъблото на всеки EarPod. Той позволява на въздуха вътре в стъблото, който действа като акустична камера, да изтече. Така чувате дълбоки и богати басове. Цялостното качество на звука на Apple EarPods е толкова впечатляващо, че съперничат на слушалки от висок клас, които струват стотици долари повече.

Как изглежда и функционира е важно, но трябва да се вземе под внимание и въздействието върху околната среда. Ето защо почти всеки продукт на Apple е направено от рециклируеми материали като алуминий, и от Apple отказват да използват вредни токсини в техните компоненти.

Във всеки iPhone, като се започне с iPhone 3GS не се използват бромираните забавители на пламъка (BFR) и поливинилхлорид (PVC). Това включва най-новият iPhone - iPhone 5. Всъщност, Apple разполага с един от най-строгите анти BFR и PVC стандарти в индустрията. И ние очакваме същото от нашите доставчици.

Ние дори, разглобяваме нашите продукти на отделни компоненти и материали в нашата лаборатория Купертино. Тогава ги изпробваме с различни методи, включително рентгенова флуоресценция спектроскопия, йонна хроматография. Ние правим това, за да се гарантира, че всеки продукт, който излиза от нас отговаря на нашите стандарти за опазване на околната среда.

spodelime

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *