Конюшня от стоманена конструкция

Цена

Веднага започвам с това, което може би най-много ви интересува, а именно цената. Не мога да говоря в цифри, каквото може би е вашето най-силно желание, но мога да направя много полезно и всъщност лесно сравнение. Конюшните, направени от метални конструкции, са много по-евтини от тези, направени от други материали. Още един аргумент в защита на тази добра цена е качеството на тези конструкции. Цената не може да се отдели от качеството на който и да било продукт. И тъй като качеството на металния подслон за коне е хем по-голямо, хем и цената е по-малка, е съвсем естествено да се досетим защо този тип строителство е доминиращо на пазара. Подслоняването на други животни също започва все повече да се ориентира към метала поради дългосрочните перспективи, които той предлага. Тази дългосрочност слага в сметките дори и опасността от лоши климатични условия. Просто няма постройки, които да са по-добре подготвени за урагани или земетресения от металните сгради. За разлика от основния си конкурентен материал - дървото - металът не е подвластен на гниене. Що се отнася до ръждата, и тя вече не проблем с новите и доста добри методи за протекция на стоманата от вода и въздух.

Модулност

Металните сгради се конструират от предварително направени елементи, които се скачат един с друг на модулен принцип. Този модулен принцип ви позволява да имате сграда, която можете да разширите или смалите във всеки един момент. Същата причина ще ви помогне да спестите пари и от изграждането, защото модулните сгради се строят доста бързо в сравнение с бетонното строителство. А, както добре знаете, дългите строителни процеси удължават периода на множество разходи като тези за работници, за храна, за квартира, за охрана и много други. Самия факт, че строенето с модули се прави в контролирана фабрична среда, може да бъде достатъчно свидетелство за качество на почти всеки продукт, излязъл от там.

Поддръжката

Поддръжката на конструкция от метал съвсем естествено е доста по-лесна и доста по-възможна от дървена такава. Защитените от корозия метални елементи могат свободно да се обливат с вода и почистващи препарати, което е лесно и ефективно решение, спестяващо много време. На практика добре направеното хале не предразполага към задържане на вода никъде из цялата си структура. Така и влагата в помещенията може да бъде по-лесно контролирана за разлика от дървените конюшни, където влагата е потенциално възможен проблем. Комфортът на конете в тази среда, също е фактор, който да ви накара да се замислите. Ниските нива на влажност спомагат за предотвратяване на появата на гъбички и други микроорганизми в яслите, а това е сериозна инвестиция в здравето на  животните, които отглеждате.

Ще завърша този текст с една възможност, позволяваща ви да имате една малко по-различна грижа към вашите животни. Помислете добре за цвета на сградата отвътре и отвън. Нека животните да живеят един по-спокоен живот в максимално нормална среда, лишена от всякакъв стрес. Модерните времена са особени и разбиранията за отношението на човека към животните търпи развитие.

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *