Топ 8 препоръки при поддръжка на вашия автомобил

Ако не желаете да посещавате магазин за авточасти всеки месец, то от съществено значение е да поддържате редовно изправността на своя автомобил. Мониторинга на отделните компоненти ще редуцира значително разходите ви за авточасти и сервизи, а също така ще повиши надеждността и сигурността, докато сте на пътя с него.

  1. Идва зима, проверете дали сте подготвени за нея чрез решението, наречено антифриз. Съотношението дестилирана вода/антифриз – 50 на 50 е достатъчно ефективно, освен при изключително ниски температури.
  2. Следете работата на акумулатора. С понижаването на температурите под 0-та, неговата работа става доста по-трудна от обичайното, особено, ако се налага неговата подмяна.
  3. Проверявайте маслото и масления филтър, толкова често, колкото е предписано в инструкцията за вашия модел автомобил, като така ще си спестите доста ядове и обикаляне по магазините за авточасти.
  4. У нас често възникват проблеми със сигнализацията на автомобилите. Следете за проблеми с фаровете, за да не се налага да се разправяте с полицаи или да застрашавате другите участници в движението. В крайна сметка безхаберието в тази насока отново може да ви струва доста.
  5. Проверявайте уплътненията и поддържащите малки системи, защото тези проблеми могат да се решат изключително лесно срещу скромна сума, вместо да ни костват половин състояние, ако ни се случи на път за лятната почивка например.
  6. Предпазете боята на вашия автомобил. Полирайте колата си с вакса, която да осигури още един защитен слой между атмосферните влияния и новата ви красива боя.
  7. Сменяйте сезонно гумите си. Не съществуват гуми, които да са по-добри през зимата от зимните или по-надеждни през лятото от летните, така че е добре да имате два комплекта гуми, които да използвате през различните сезони според вашите нужди, като така ще подобрите цялостното представяне на вашия автомобил.
  8. Всеки възникнал странен шум или проблем трябва да бъде своевременно проучен и отстранен в опит да предотвратите покупката на нови скъпи авточасти в близко бъдеще.

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *