Какви са начините да се предпазите от остеопороза?

Близо 45 милиона души страдат от остеопороза, което означава, че за всички е от значение да научат как да се предпазят от болестта. Първо за тези, които не са наясно, остеопорозата е костно заболяване, което е свързано със загуба на костна плътност.

В резултат на това костите стават изключително крехки. Ако остеопорозата е диагностицирана неправилно и се започне лечение, това може да доведе до редица други заболявания.

Една от причините за появата на тази болест е свързана със скелетната структура на хората. Един от начините да се справите с това състояние при слаба структура е да се подложите на редовни физически упражнения, които да укрепят мускулатурата и костната система на организма.

Друга причина за появата на остеопороза е тютюнопушенето. Ако търсите начини за това как да се предотврати заболяването и сте пушач, едно от нещата е да спрете да пушите. За някои хора това е доста голям проблем.
Остеопорозата може да се появи в резултат на прекомерна употреба на алкохол. При някои хора причината не може да бъде избегната.

Това е в случаи на фамилна анамнеза. Когато остеопорозата е причинена от генетични фактори, хората няма как да се предпазят от болестта. Единственото, което могат да направят е да се подлагат на редовни профилактични прегледи, което ще помогне за ранна профилактика, което до известна степен ще смекчи появата на симптомите.

Един от начините за предотвратяване на заболяването е поддържане на балансирана диета. Тази диета трябва да включва приема на достатъчно количество витамин Д и калций. Консумацията на много плодове и зеленчуци ще предостави на организма необходимите витамини и минерали.

Здравословната диета, съчетана с физически упражнения е препоръчителен метод за справяне с остеопорозата. Съществуват и някои лекарства и медикаменти, за предотвратяване на остеопорозата. Преди да започнете прием на тези лекарства, трябва да се консултирате с лекар, който ще ви подложи и на тест за костна плътност, за да определи дали сте изложени на риск от появата на заболяването.

share button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *