Професионален домоуправител за управление на имоти

Управлението на общите части в една сграда е много трудно и се превръща в предизвикателство за всички, които живеят в нея. За да  бъде всичко наред е необходимо да има човек, които спокойно и с професионализъм да се отнася към проблемите, идващи с трудоемкото управление на имоти. Този човек се нарича професионален домоуправител.

Човекът, на които доверяваме собствеността си трябва да бъде отговорен, амбициозен, да се отнася коректно към собствениците и най-вече да има нужното време за решаване на проблемите. Тези качества не могат да бъдат открити в нито един от нашите съседи. Всеки има своите лични проблеми за решаване и не се интересува от състоянието на общите части части на сградата.

Не можете да си представите колко много ще спестите, след като вече няма да ви е необходимо да се занимавате с чакането по опашки, за да плащате сметките за ток и вода. Вече има професионални фирми , които се занимават с поддръжка на сгради, басейни, градини и др. Една такава фирма се занимава с всичко, от решаването на административните проблеми до най-малките детайли.

Хората, които работят тази професия са много добре обучени. Те обичат работата си и се стремят да създават уют и приятна среда за живеене.

Целта на един професионален домоуправител, например е да осигури необходимото спокойствие на собствениците на една сграда, като им спестява нерви, пари и време. Той е винаги на среща, когато имате нужда от него. Неговата помощ е необходима при безпристрастното решаване на междусъседските спорове и за даване на обективна оценка, в някои ситуации.

Наемането на доверено и професионално обучено лице на такава длъжност ще ви помогне да намалите месечните си разходи, да постигнете така желаното спокойствие за вас и вашите съседи.

В задълженията на един професионален домоуправител влизат:

  • Поддържане на чистота в жилищния комплекс. Почистване на всички общи помещения, стълби и стълбищни площадки и др. Поддържане на високо ниво на чистота на  вратите, таваните на асансьорите.
  • Стопанисване на територията намираща се непосредствено около жилищната сграда. Почистване на снега през зимата.
  • Разсипване на пясък и/ или сол по заледени участъци в непосредствена близост до жилищния комплекс.
  • Професионалният домоуправител се заема с изготвяне на правилник за вътрешния ред в жилищна сграда, като следи за стриктното му изпълнение от страна на собствениците.
  • Осигуряване на портиер и охрана.
  • Осигурява Контрол върху изпълнението на годишния бюджет,приетия от етажните собственици;

бутон за сайт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *