Пътят към успеха

В представа на средностатистическия българин, мисълта да разглежда обяви за работа докато все още е нает някъде другаде, е чисто и просто невъобразима, освен ако няма някакви много сериозни причини да го прави. Това закостеняло мислене кара един куп хора да продължават да свеждат глава в продължение на години под игото на работодателите си, едва свързвайки двата края с някаква мизерна заплата.

Може би на пръв поглед изглежда необяснимо, но причината е повече от ясна. Сънародниците ни изключително много ценят своя душевен мир и спокойствие и са готови да търпят тежките условия на труд, интригите на своите колеги и глупостта на началниците си само защото се притесняват да се захванат с търсене на работа, след като вече си имат. Повечето хора мислят така „Хубаво, ще отида да си търся работа, обаче нали трябва да се явявам на интервю? Какво ще стане не ме одобрят? Ами ако на новото място се окаже по – лошо? Ужас!“

Със сигурност няма да дойде края на света ако не сте попаднали на нещо подходящо. Важно е, че сте направили опит. Съществуват толкова много сайтове за работа като Jobco.bg, пълни с много привлекателни обяви за работа за всяка професия, длъжност и град. Имайте предвид, че упоритите винаги успяват, затова опитвайте!

Ако настоящата Ви (от която не сте доволни) работа е във Варна, то не трябва да се колебаете да търсите работа в Бургас или да разглеждате предложенията за работа в София или Пловдив. Понякога късметът може да ни споходи на неочаквано място. Никога не се примирявайте с трохите и се стремете винаги към най – доброто. А ако сред обявите за работа не сте намерили нищо подходящо, то не се отчайвайте, проверете и на следващия ден. В търсенето на работа, както и на половинка в живота винаги трябва да бъдем оптимисти и да не се обезнадеждаваме, защото успехът може да ни чака зад ъгъла, а ние да се страхуваме да надникнем.

бутони за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *