Възможности за работа във Варна

Като един от най-големите градове в България, Варна е едно от малкото населени места в страната, което предлага голяма разнообразие и възможности за работа. Въпреки всичко обаче във Варна също се усещат последствията от икономическата криза, която обхвана целия европейски континент.

Тъй като много хора от други градове в България търсят работа и препитание във Варна от много голямо значение за тях е да знаят какви възможности за работа се предлагат във Варна. По официални данни на бюрото на труда в регион Варна към момента безработните в града наброяват близо 10 000 души.

Затова от изключително значение за всеки, който си търси работа във Варна е да знае какви свободни работни позиции се предлагат в морската столица за всеки, който иска да работи там. Като възможности за работа Варна не предлага голямо разнообразие от свободни позиции в различните сфери на заетостта.

За момента туристическия сезон във Варна все още не е в разгара си, така че обявените свободни позиции в този бранш са все още изключително малко като брой. Все пак е редно да се отбележи, че като предлагани свободни работни места хотелиерския и ресторантьорския бранш се нарежда на второ място с над 200 позиции за работа.

Но тази тенденция се очаква да се промени с наближаването на лятото и навлизането в пиковия туристически сезон, тогава свободните работни позиции в сферата на туризма и хотелиерството ще бъдат многократно повече.

Най-голямо търсене на работна ръка се забелязва в сферата на транспорта. От регионалната служба на заетостта в морската столица са обявили около 300 свободни позиции ангажирани в транспортните дейности. Селското стопанство е третата дейност, в която, за момента има най-голямо търсене на квалифицирани кадри. Около 150 са обявените свободни позиции, за които може да се кандидаства във Варна.

Естествено, като един от най-големите градове в България Варна предлага възможности за реализация и в други сфери. В града оперират много компании, чиято основна дейност е свързана с осигуряването на редица компютърни услуги.

Възможностите за ангажираност в ИТ сектора са големи и доста добре заплатени. Предлаганата за програмист работа във Варна може да си съперничи по възнаграждения дори със София.

Възможностите за работа в град Варна не са много различни като вариант, но поне с наближаването на туристическия сезон ще се увеличават драстично.

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *