Рекламни сувенири

Рекламната кампания чрез подаряване на сувенири, обикновено дава резултати, ако тя е добре разработена и приложена. За да бъде успешна кампанията трябва да имаме ясно планирани цели и подходящи рекламни сувенири.

Повечето фирми, които подаряват рекламни сувенири целят да запазят старите си клиенти, други пък ги раздават, за да спечелят нови. Най-подходящи места за тази цел са търговските изложения. На тях голяма част от фирмите, раздават на посетителите дребни сувенири, които да привлекат вниманието им.

Най-често използвани са рекламни писалки, чанти, шапки, тениски и други, които са най-универсалните рекламни материали в момента. Според специалистите най-голямо впечатление правят рекламни сувенири, които имат силно визуално въздействие и потребителите няма да ги захвърлят с лека ръка, както правят с повечето брошури, визитки, флаери и други.

Най-голямо въздействие имат брандираните тениски, шапки, чаши, чанти и календари. Ако кампанията се прави, с цел да се привлекат нови клиенти, обикновено се раздават дребни, но атрактивни сувенири, като ключодържатели, мултифункционални джобни ножчета и др.

Някои фирми ги изпращат на бивши клиенти, а на по-старите и лоялни клиенти подаряват по-значителни и луксозни рекламни сувенири, като комплекти за вино, луксозни писалки и др.

Обикновено рекламните материали са разделени на два вида: за офиса и за клиенти и партньори. В първата категория спадат рекламните тефтери, календари, химикалки, бележници, пликове, папки и други офис принадлежности, а във втората категория рекламните подаръци биват чаши, тениски, шапки, ключодържатели и др.

Няма значение колко е голяма една фирма, за да направи подобен тип рекламна кампания. Подаряването на рекламни сувенири е много успешна рекламна стратегия. Подобни видове реклама се правят с цел клиентите да идентифицират по-бързо фирмата или продукта, който се рекламира. В днешно време е почти невъзможно да правиш успешен бизнес без помощта на подобен тип рекламни материали.

Подобен тип реклама може да доведе до успешни резултати, при условие, че кампанията е добре планирана и са избрани подходящите рекламни сувенири за подходящата целева група.

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *