Синузит – нещото, което може да съсипе плановете ви за лятна почивка

Синусните инфекции могат да бъдат класифицирани като остър или хроничен синузит, като първият трае по-малко от четири седмици, докато хроничното състояние може да продължи дори над 12. Ако сте решили да използвате лятната ваканция за отиване на море или планина и получите един от тези два вида синузит, то със сигурност няма да можете да се зарадвате на горещите емоции.

В случай, че постоянно страдате от настинки и не се лекувате правилно, то вие сте доста предразположени към получаване на синузит. Когато бактериите и получената слуз в синусите се смесят заради запушването им, тогава се получава възпаление. Това води до подуване на синусите и затрудняване на функционирането на дихателната система.

Физическите симптоми на синузит

  • Дискомфорт в областта на синусите;
  • Главоболие;
  • Болка и чувство за натиск в лицето;
  • Кашлица и запушен нос;
  • Треска и температура;
  • Умора и общо физическо неразположение.

През лятото, топлината и сухият въздух могат да засилят дискомфорта. С всички тези симптоми можете да помахате за сбогом на летните си планове.

Някой популярни средства за лечение на синузит

Съществуват много домашни средства за лечение на синузит, като например парните бани или някой собствени коктейли от билки. Увиване на челото с марля напоена с ментово масло също е доста популярно средство, но не е много приятно в летните горещини.

Витамин С също доста добре се бори с инфекциите, тъй като засилва имунната система. Деконгестантите и спрейовете са широко достъпни в аптеките, но те трябва да се използват само под контрола на личният лекар.

Можете да опитате и аеросолизирана терапия, при която се използва инхалатор, зареден с течни антибиотици, антиалергени и други вещества, които при впръскването в носа се превръщат в мъгла и така лесно проникват през отворите на синусите и ефектът от тази процедура е изключително добра.

Дори хора със синузит, който от повече от две десетилетия се опитват да се отърват от постоянно появяващият се синузит твърдят, че резултатите постигнати с тази терапия са невероятни. Най-хубавото при тази терапия е, че флаконът е изключително малък и удобен за носене, като по този начин е постоянно с вас при нужда.

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *