Счетоводител или къща за счетоводно обслужване да изберем?

Всеки, който развива някакъв вид бизнес знае, че без правилно водено счетоводство не може. Отдавна отминаха времената, в които можеха да се скрият обороти, да се плаща на ръка или да не се внасят осигуровки.

Днес всяка една фирма, без значение дали е ЕТ (Едноличен Търговец), АД (Акционерно Дружество), Еднолично Дружество с Ограничена Отговорност ЕООД или ООД (Дружество с Ограничена Отговорност) трябва да води счетоводството си добре и правилно, ако иска да се развива успешно.

За съжаление обаче не всеки може да се справи сам и затова се налага да се обърне към счетоводител или счетоводна къща, която да се грижи за счетоводството на компанията. Обикновено, когато се заговори за счетоводни услуги, голяма част от хората изпитват затруднения към кой да се обърнат - дали да изберат счетоводител или кантора за счетоводно обслужване Пловдив.

В този материал ще се опитаме да разгледаме предимствата и недостатъците и на двата варианта, а решението ще оставим на вас.

И така, ако изборът ви е да назначите счетоводител на заплата вие ще имате на щат служител, на който трябва да осигурите подходящо работно място, трябва да му плащате заплата, осигуровки, болнични, бонуси и други, трябва да му осигурите счетоводен софтуер и т.н., за да може той да върши добре работата си.

Да видим какво ще стане и какви са вашите задължения, ако наемете кантора за счетоводно обслужване Пловдив? Единственото ваше задължение ще бъде да плащате месечен абонамент на счетоводната къща, която ще води счетоводството ви.

Наемайки кантора за счетоводно обслужване вие всъщност наемате не един, а цял екип от счетоводители, които имат опит и са достатъчно квалифицирани да се справят с всяка една ситуация. Не се налага да мислите за срокове, попълване на данъчни декларации, заплати, осигуровки на служители и т.н.

Няма се занимавате да осигурявате счетоводен софтуер, нито да плащате допълнително, ако счетоводителите в кантората за счетоводно обслужване работят допълнително. Не носите отговорност и при неправилно подадени документи или при грешки в изчисленията и пропуснати срокове - всичко това е отговорност на счетоводната кантора.

Погледнато от финансовата страна, изборът на счетоводна кантора определено е доста по-евтиния вариант, тъй като освен месечната такса, която трябва да плащате вие няма да имате никакви други разходи.

Все пак, решението на кой от двата варианта да се спрете е изцяло ваш и единствено вие можете да кажете кой вариант е по-добър за вас. Но ако искате за счетоводството на вашия бизнес да се грижат професионалисти е добре да се замислите дали не си струва да потърсите кантора за счетоводно обслужване Пловдив.

Ако влезете в Интернет и разгледате уеб сайтовете на счетоводните кантори сме сигурни, че ще откриете тази, която ви предлага най - добрите за вас условия. Ако пък не ви се търси дълго ние ви препоръчваме кантората за счетоводно обслужване „АИЯ Банкова”, където могат да ви предложат счетоводните услуги, от които се нуждае вашия бизнес и то на доста приятни цени.

spodelime

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *