Основни грешки в уеб дизайна, които да избягваме

За съжаление, има добър и лош уеб дизайн – или по-скоро ефективен и не-ефективен, т.е. безполезен. За да направите един уеб дизайн, който да работи във Ваша полза, е необходимо да избягвате основните грешки, които могат да нанесат вреда както върху ефективността на уеб сайта Ви, така и върху бизнеса Ви. Ето ги и тях:

1. Преди всичко, не се заемайте сами да направите уеб дизайн на сайта Ви, ако нямате никакъв опит с това. По-добре се доверете на професионалисти, които ще вземат под внимание подробности, които на Вас не са известни.

2. Избягвайте да претрупвате сайта с реклами. Това несъмнено ще се отрази на броя на посещенията по негативен начин. Тъй като без банери, не е възможно да печелите от сайта, внимателно подберете мястото, където ще ги сложите, техния брой и формат.

3. Не използвайте флаш страници за интро към сайта Ви. Те обикновено дразнят посетителите, които желаят веднага да достигнат до информацията, която търсят.

4. Ако сайта Ви е огромен, направете навигацията максимално ясна. Сложната навигация, състояща се от няколко нива, затруднява достъпа до необходимите данни. Непременно сложете линкове на главната страница, насочващи читателя към страниците, от където биха могли да почерпят важната за тях информация. Направете уеб дизайна възможно най-опростен и изчистен.

5. Не използвайте голямо разнообразие от шрифтове, както и тектове или заглавия с неподходящи размери и избягвайте нестандартните шрифтове, тъй като много от посетителите Ви може да не ги притежават. Подходящи за използване шрифтове са стандартните Tahoma, Veranda, Georgia и Arial.

бутон за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *