Цикладите – острови за почивки в Гърция

Гърция е прекрасната близка дестинация, толкова достъпна за българките туристи, че е невъзможно да не се споменава пак и пак.Ако разполагате с достатъчно свободно време и финансови средства, то непременно се информирайте и посетете част от Цикладските острови.

Цикладските острови често са наричани Цикладите. Те са група от острови в Егейско море, като са поделени между Турция и Гърция - остров Санторини, Милос, Наксос, Аморгос, Миконос, Сирос и други. Те са популярни острови за почивки в Гърция. Цикладите очароват гостите си с изумителни залези над морския хоризонт, невероятни изгреви, изобилие от исторически паметници и феерия от звуци и цветове. Според специалистите в туристическия бранш най-подходящото време за почивки започва в края на март и началото на април.

Санторини(Тира) е вулканично образуван остров, а притчите разказват, че той е бил част от изгубената Атлантида, след чието изчезване е загинала и критско-минойската цивилизация. Островът впечатлява с панорамните гледки, които се разкриват от склоновете,  незабравимите залези, градовете Ойа и Тира, където се намира и активен вулкан.Тук ще се насладите на прекрасната архитектура в редицата селища, ще се разходите по вулканичен кратер, може да се гмуркате на дълбочина до 15 метра, да си направите круиз или просто да си починете на един от прекрасните плажове със зашеметяваща гледка. Санторини е избирана дестинация не само за меден месец, а и за сватбени церемонии.

Не напразно наричат Наксос  "перлата на Цикладите". Островът предлага километрични плажове, живописно пристанище, откъдето започва очарователна крайбрежна улица. Наксос предлага на туристите и много история - средновековен замък с кули и крепостна стена, както и множество открити артефакти и предания.За столицата на острова Хора се казва "Отиваме в рая.".

Най-малкият остров от Цикладите е остров Делос, чиято дължина е по-малко от 5 км., а широчината му е малко над 1 км. На него няма постоянни жители,но за това може да се разходите и да видите няколко светилища на различни древногръцки богове.

Близко разположен до Делос е един от известните острови в Егейска Гърция - Ситорос, чийто символи са вятърните мелници и пеликанът. Тук ще намерите многообразие от заведения и хотели, а местната архитектура няма как да не ви впечатли- къщите са с ниско строителство, задължително бели, улиците са стеснени и отново бялото властва. Затова и мястото е магично - перфектна симбиоза между архитектура, история и природа.

споделяне на връзка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.