Често срещани грешки, които трябва да избягвате при SEO оптимизация за електронна търговия

Като магазин за електронна търговия, вашето оцеляване зависи от едно нещо: трафик.
Не какъвто и да е трафик, а правилният трафик. Хора, които се интересуват от вашите продукти и са готови да направят покупка. Има много начини да постигнете това и един от начините, който е много ефективен, е SEO оптимизация за електронна търговия, казват от extremeseo.net.
SEO оптимизацията е от решаващо значение за вашия бизнес, защото вашите клиенти започват процеса на покупка с онлайн търсене. Искате вашият сайт да бъде позициониран така, че да привлече тези купувачи на вашия сайт. Те ще проучат продукти и след това ще решат да купят.
И все пак твърде много сайтове за електронна търговия получават погрешна SEO оптимизация за електронна търговия. Прочетете, за да откриете най-честите грешки, които правят магазините за електронна търговия и как можете да изведете сайта си на върха на резултатите от търсенето.
1. Лоша структура на уебсайта
Има много фактори, които търсачките вземат предвид, когато класират страниците. Тези фактори могат да бъдат разделени на два лагера – onsite SEO и offsite SEO оптимизация.
Вътрешното SEO е донякъде техническо, но служи като основа на вашата SEO стратегия. Отнася се за всичко на вашия сайт, което влияе върху SEO оптимизацията. Това са неща, които можете лесно да контролирате.
Например вашият сайт на https вместо http, зареждането му бързо и готовност за мобилен трафик са важни фактори. Други фактори, като страници с категории, попълване на мета описания и заглавни тагове, също са важни фактори при SEO оптимизацията за електронна търговия.
2. Използвайте стари методи за класиране на продуктови страници
Една грешка, която ще видите в някои сайтове за електронна търговия, е, че те използват много стари методи за класиране на своите страници. Тези стари методи вече не работят и всъщност могат да доведат до санкциониране на вашия магазин за електронна търговия.
Претъпкването с ключови думи и използването на много нискокачествени обратни връзки са две от най-честите грешки, които се правят. Нещото, което трябва да запомните е, че търсачките станаха много по-сложни от 2010 г. насам.
Всяка година Google прави стотици промени в своя алгоритъм за търсене. Трябва да сте в крак с тези промени и съответно да развиете своята SEO стратегия.
3. Копирайте и поставете описанията на продуктите
Вашият магазин за електронна търговия има ли много продуктови страници? Наистина не искате да попълвате описанията на продуктите за всяка отделна страница на вашия сайт, нали?
Най-лесното решение би било да копирате и поставите описанията на вашите продукти и да направите малки промени, където е необходимо.
С това решение пропускате огромна възможност да подобрите класирането си при търсене. Не само това, когато имате дублирано съдържание на сайта си, търсачките няма да знаят коя страница е по-важна и тези страници няма да се класират добре.
Освен това копирането и поставянето на описания на продукти няма да примами посетителите да направят покупка. Вместо това вашите продуктови страници трябва да имат завладяващи и креативни описания на продукти, които имат подходящите ключови думи.
4. Без ревюта на продукти
Може да пропускате възможност да увеличите процента на реализация на вашия сайт и да подобрите класирането си без ревюта на продукти.
Вашите потенциални клиенти разчитат на отзиви за продукти, за да вземат решение за покупка. Търсачките искат да осигурят най-добрите резултати на своите потребители и ще вземат под внимание отзивите за продуктите.
Искате да сте сигурни, че давате приоритет на искането на клиентите си за отзиви за продукти като част от вашето обслужване на клиенти и маркетингова стратегия.
5. Изтрити продуктови страници
Като магазин за електронна търговия вие трябва да се справяте с много неща, като например изчерпани продукти или прекратени от тях продукти.
Не искате да изтриете напълно тези продуктови страници. С течение на времето тези страници изграждат доверие в търсачките и можете да загубите това доверие, когато изтриете страница и имате страница 404, настроена за тази връзка.
Това, което трябва да направите вместо това, е да използвате пренасочване към друга продуктова страница. Това може да е за нова версия на същия продукт или продукт, който е близък.
6. Липса на ценно съдържание
Когато се насочвате към потенциални клиенти чрез SEO оптимизация, трябва да разберете, че те преминават през различни етапи, преди да направят покупка.
Искате да използвате SEO оптимизация, за да поставите сайта си пред търсещите по време на всеки етап. Най-добрият начин да направите това е чрез качествено съдържание.
Пример за това е сайт, който продава ботуши. В ранните етапи на процеса на закупуване някой може да потърси „кои са най-добрите ботуши за зимата“. Можете да имате задълбочена публикация в блога, която отговаря на този въпрос.
По-късно можете да имате публикации, които сравняват две конкретни марки ботуши, за да уловите търсещите, които са стеснили процеса между няколко опции.
7. Вашият сайт не улавя потенциални клиенти
Знаете ли, че само малък процент от посетителите на вашия сайт са готови да направят покупка, когато за първи път стигнат до него? С други думи, можете да загубите по-голямата част от посетителите на вашия сайт завинаги, ако нямате начин да уловите информацията им.
Има няколко начина да се уверите, че вашият магазин за електронна търговия остава пред потенциалните клиенти по време на процеса на покупка. Първият е чрез включване на вашия сайт, където клиентите могат да се регистрират във вашия имейл списък.
Вторият начин е чрез пренасочване. Това е мястото, където на вашия сайт се поставя код за проследяване, който ви позволява да насочвате посетителите на сайта с реклами във Facebook или дисплейни реклами.
Това ще ви помогне да увеличите продажбите и видимостта на марката. Когато търсещият разпознае вашата марка, е по-вероятно да кликне върху вашите връзки в резултатите от търсенето. Това ще увеличи честотата ви на кликване.
SEO оптимизация за електронната търговия е от съществено значение за успеха
Вашите клиенти и потенциални клиенти започват да проучват продукти онлайн, преди да направят покупка. Вашият магазин за електронна търговия трябва да бъде отпред и в центъра на тези резултати от търсенето, за да имате шанс да накарате тези хора да купуват от вашия магазин.
Ето защо SEO оптимизацията за електронна търговия е критична част от вашата маркетингова стратегия. И все пак много хора правят грешки, когато се опитват да класират продуктовите си страници.
Можете да избегнете тези грешки, като научите SEO сами или като работите с екип от професионалисти, специализирани в SEO за електронна търговия.

Източник - devzens.com

социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *