Нуждаете ли се от SEO?

SEO услугите придобиват все по-голяма популярност и поради тази причина много от фирмите, създали свое Интернет присъствие (чрез сайт, електронен магазин, рекламни банери или само електронна поща), смятат за абсолютно наложително да се абонират за SEO услуги. В действителност, не всички фирми са готови да започнат веднага своята SEO кампания.

Ако очаквате, че SEO на сайта Ви веднага след началото на кампанията, ще доведе в сайта Ви огромен брой клиенти за кратко време или на ниска цена - не се залъгвайте. Ефективността на SEO кампанията изисква време и средства, и който твърди обратното Ви заблуждава.
И за да не се почувствате подведени от нас, преди да търсите SEO специалисти, Ви препоръчваме първо да направите една съвсем реалистична преценка на Вашето Интернет присъствие и готовността Ви да го подобрите:

• В началото на всяка SEO кампания, SEO специалистът прави щателна проверка на Вашият сайт, като разглежда неговата структура, код, домейн адрес и хостинг. След тази проверка в повечето случаи SEO специалистът препоръчва реконструкция или преработка на Вашият сайт или уеб сървър. Това се налага, за да може сайта да отговаря на всички изисквания, които световните търсачки и директории имат. Ако сайта Ви е в синхронен с тези изисквания, той ще бъде по-лесно откриваем при търсене в тези търсачки и директории. Готов(а) ли сте да инвестирате средства в оптимизация на сайта Ви? Готов(а) ли сте да предприемете някакви реконструкции(промяна имената на бутони, текстово съдържание, адреси и пр.) в сайта си?

• SEO кампанията е дългосрочен процес и ако не сте наясно с това от самото начало, ще бъдете разочарован през първите един-два месеца. Трябва да знаете, че оптимизацията на Вашия сайт отнема време и резултатите не могат да дойдат веднага. Обикновено за да се постигне максимална ефективност SEM специалистите предлагат и използване на маркетингови услуги като например PPC(Pay-per-click, Плащане-на-клик) или платени препратки, което до някаква степен задвижва по-бързият развой на Вашата кампания.

• Какво значение отдавате на Вашето Интернет присъствие? Нуждае ли се Вашия бизнес от реклама в Интернет? Какво е неговото състояние в Интернет и бихте ли искали да генерирате продажби он-лайн? Ако искате бизнесът Ви да отбележи напредък във виртуалното пространство, няма съмнение, че привличането на таргет аудиторията Ви он-лайн е решението, а SEM прави точно това. Чрез Search Engine Маркетингът може да изберете най-подходящите ключови думи и най-подходящата аудитория, към които да насочите своята реклама.

бутон за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *