3 предимства на детските триколки

Малките деца кипят от енергия и сигурно много често, когато говорите с други майки сте ги чували да се оплакват, че децата на възраст над 3 години не се изморяват лесно. Тази неизчерпаема енергия трябва само да ги радва, тъй като това означава, че децата им са здрави. Но в същото време е важно тази енергия да бъде впрегната в нещо полезно и триколката е най-подходящият избор в този случай.
Карането на автомобил, дори и детска играчка дава на децата чувство на увереност и гордост от собствените им възможности, а благодарение на триколката това се постига много лесно.
Децата имат различни видове превозни средства, някои се придвижват с велосипеди, а други с триколки. За по-малките деца триколката е по-добрият вариант, особено в началото докато усвоят принципа на управление и задвижване на педалите. Те се нуждаят от повече баланс и близост до земята, които велосипедът не би могъл да им предложи.
детска триколка
Ето и няколко предимства на триколката, които я правят вашия идеален помощник, за физическото и емоционално развитие на вашите деца.

1. Насърчаване на независимостта и увереността при децата
Когато децата проходят те искат да опознаят целия заобикалящ ги свят. Това е и период на много изпитания за тях, както и за техните родители, защото децата през този период се нуждаят от голяма родителска подкрепа. След като започнат да ходят самостоятелно те стават по-независими и не се нуждаят вече от тази подкрепа. Когато добавим и триколка с формата на автомобил в този период от развитието им, това ще засили още повече усещането им за независимост. Тъй като триколката дава повече баланс и намалява шансовете им за падане децата постепенно развиват увереност в себе си и способността им да се придвижват на по-отдалечени места.

2. Без родителски надзор
Независимо дали сте избрали велосипед или триколка, когато децата ви са много малки вие трябва да ги наглеждате и да следите за тяхната безопасност. Ако сте избрали велосипед, децата трябва да се научат да балансират и да го карат, без да падат. В този случай, ако няма родителски надзор те биха могли сериозно да се наранят или да излязат на улицата, което е опасно и може да застраши живота им.
Детските триколки са по-малки от велосипедите и децата могат да ги карат дори у дома, докато вие изпълнявате ежедневните си задължения. Също така бихте могли да ги заведете в парка и да ги оставите да се почувстват по-свободни, като я карат сами, стига да знаете, че няма опасност да паднат или да се наранят.

3. Най-доброто за децата
Както вече споменахме по-горе, триколката е по-лесна за балансиране, отколкото велосипедите, защото трите ѝ стабилни колела носят по-голяма сигурност за децата. Шансът да паднат от триколката е по-минимален и така децата се насърчават да бъдат по-самостоятелни и да не търсят ничия подкрепа. Различните дизайни и цветове, в които се предлагат триколките ги правят още по-привлекателни за децата, а прикрепените аксесоари към тях, като кошнички и играчки ги и правят красиви и функционални.

Ако тепърва ви предстои да избирате триколка или колело за вашето малко дете, то несъмнено заложете на триколка, а едва след време вземете първото колело на вашия малчуган. Не губете повече време, а изберете подходящата триколка за вашето детенце от http://www.minimod.bg/играчки-за-игри-на-открито/детски-триколки, където ще откриете голямо разнообразие от модели на различни производители.

бутони за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *