4 важни стъпки в ежедневната грижа за мазна кожа

Мазната кожа е един от най-често срещаните проблеми на кожата, с които много хора се сблъскват. Най-големите предизвикателства пред хората с този вид кожа са появата на акне и лъскав вид, заради прекомерното производство на себум.
Добрата новина е, че и за този естетически проблем има решение и той е в правилната ежедневна грижа за кожата в комбинация с подходящите серии професионална козметика за мазна кожа от BeautyForce.

За да ви помогнем се обърнахме към специалисти, които споделиха с нас кои са 4-те важни стъпки, които задължително трябва да следвате при ежедневната грижа за вашата мазна кожа, за да бъдете тя здрава, чиста и без блясък.
Професионална козметика

Стъпка 1: Почиствайте сутринта и вечерта
Най-важната стъпка от всяка ежедневна грижа за кожата е нейното почистване. Особено важно е да почиствате кожата си сутрин и вечер, а дори една идея по важно е да правите това всяка сутрин, тъй като през нощта кожата ви отделя кожни клетки и произвежда себум. Ето защо е важно да почиствате кожата си с ексфолираща професионална козметика за мазна кожа сутрин и вечер.
По този начин ще се отстранят излишното омазняване и мъртвите клетки, за да се предотврати натрупването в порите, което пък ще доведе до появата на акне и комедони.

Стъпка 2: Използвайте тонер
След като кожата ви е чиста и без никакви следи от гримове, мръсотия и масла, можете да преминете към нанасянето на ексфолиращ тонер, който съдържа:
- салицилова киселина
- гликолова киселина
- млечна киселина

Стъпка 3: Грижете се за кожата си
Ако кожата ви е мазна и е склонна към поява на акне то най-добре е да използвате продукти с бензол пероксид или сяра през деня, за да ограничите производството на себум и така да се предотврати появата на акне и комедони. А вечер е желателно да използвате продукти с ретинол, който помага да се поддържат порите и кожата ви чисти.
Колкото и да си мислите, че сте прецакани имайки мазна кожа, това всъщност не е точно така, защото хората с по-мазна кожа получават бръчки по-късно спрямо тези със суха кожа.

Стъпка 4: Хидратирайте сутрин и вечер
Това че кожата ви е мазна не означава, че не трябва да я хидратирате. Напротив, тя също се нуждае от хидрадатация, но трябва да използвате специална професионална козметика за мазна кожа, която не съдържа масла, на водна основа е и е лека.

Други съвети в грижата при мазна кожа
Създаването на ежедневна рутинна грижа за кожата, която е подходяща за вас, е първата стъпка към справянето с мазната кожа.

След като сте превърнали това в навик, може да помислите за включване на други допълнителни стъпки към рутината си, като тези, описани по-долу.

Използвайте попивателни хартии
Ако кожата ви изглежда и блести по цял ден, специалистите препоръчват да се използват попивателни хартии за контрол на излишното масло.
За целта внимателно притиснете хартията към кожата си за няколко секунди. Това трябва да помогне за усвояването на по-голямата част от маслото. Повторете през целия ден, ако е необходимо.

Избирайте продуктите разумно
Избягвайте всякакви продукти с алкохол, които могат да предизвикат парадоксално повишено количество мастна секреция. Освен това избягвайте плътните или мазни продукти, като какаово масло, масло от ший и вазелин.

Носете слънцезащитни продукти на открито
Когато сте на открито, не забравяйте да носите слънцезащитен крем, който е поне SPF 30 и съдържа или титанов диоксид, или цинков оксид. Тези съставки могат да помогнат за предотвратяване на акне. За да улесните нещата, опитайте се да използвате ежедневен овлажнител със слънцезащитен фактор, така че винаги да сте защитени.

социални бутони

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *