5 важни стъпки по изработка на сайт

Преди въобще да се замислите за изработка на сайт, е желателно да имате поне елементарни познания по уеб дизайн, програмиране и оптимизация. Ако един от тези три компонента ви звучи като нещо далечно от вас, то по-добре въобще не се захващайте, а оставете нещата на професионалистите в бранша.

Ако пък поназнайвате HTML или PHP, тогава се опитайте да скалъпите една проста страничка с малко текст, снимки и едно-две клипчета. Така ще имате нещо свое зад гърба си, на което да се радвате. Даваме ви пет важни стъпки, които да извървите при изработката на новия сайт.

1. Направете предварителен план относно това какво ще съдържат страниците ви. По този начин вие няма да се объркате, когато започнете да пишете кода за всяко меню от проекта ви.

2. Ако не владеете PHP ви препоръчваме да не правите голям брой статични страници, тъй като редактирането им в по-късен етап може да се окаже прекалено трудно, дори и за уеб дизайн експерт.

3. В случай, че държите на динамичен уебсайт, може да инсталирате CMS платформа тип, ала WordPress или Joomla благодарение, на които ще получите необходимата ви функционалност плюс контролен панел.

4. Избирайте лесни за запомняне домейни, тъй като хората мразят дългите и безсмислени имена.

5. Запомнете, че ако не сте професионалист по изработка на сайтове, то едва ли ще се сдобиете с желания краен резултат.

За щастие в България има много компании за уеб дизайн, които предлагат създаване на статични и динамични уебсайтове, CMS приложения, блогове, форуми и други. Просто потърсете в Google и ще се натъкнете на безброй оферти от известните имена в интернет сферата.

При положение, че нямате достатъчно време да търсите просто елате на нашата фирмена страница glide-design.com и вижте какво сме приготвили за вас. Ние даваме максимума от себе си, за да реализираме всичките ви идеи и планове. На добър час.

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *