Хороскопите са вече част от ежедневието ни

Някои хора всекидневно почти веднага след събуждане и извършване на хигиенните си навици се отправят веднага към компютъра си. Някои разглеждат първо новините от страната и света а някои веднага се лепват за хороскопа си за деня. Няма нищо странно в това като се има в предвид, че новините вече са като от филми на ужасите а политическият живот е като един криминален долнопробен роман.

хороскоп

В хороскопа си човек обикновено търси положителните страни за деня, никой не умира от желание да разбере, че днес няма да му върви и ще е много зле финансово. Така всеки един човек получава едно душевно отпускане след като разбере, че днес в някои аспекти денят му ще върви гладко. В много от уеб сайтовете предлагащи дневен хороскоп всекидневно някой астролог се грижи за публикуването им като най-често се набляга на няколко аспекта от хороскопа - любов, пари, здраве, тонус и др.

Голям интерес в последните години набират китайските хороскопи, които се предлагат от няколко български сайта. В тях всички зодии са определени по различен начин според Луната за разлика от стандартните хороскопи които се определят според движението на Слънцето. Дванадесетте зодии в китайския хороскоп са Плъх, Бивол, Тигър, Заек, Дракон, Змия, Кон, Овца, Маймуна, Петел, Куче и Прасе.

В тях, освен че се описва повече за зодията са описани и известните личности родени под нея. Всеки има животно, което се крие в неговото сърце според китайците. Разликата между стандартния (наш хороскоп) и китайския е, че при китайския цикъла е дванадесет години докато при нашия цикъла е дванадесет месеца.

Доста хора признават, че хороскопът им обикновено съвпада с това което им се случва, но дали наистина е така всеки може сам да открие за себе си като го следи ежедневно. Естествено не вярвам на шарлатани, които ни обещават че ще забогатеем и подобен род истории защото вярвам в предопределението на съдбата а хороскопа само може да ни тълкува нейните стъпки в живота ни.

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *