Кога е подходящото време за боядисване с латекс на външни стени?

Най-доброто време за боядисване на стени с латекс, а и не само естествено е топлото и сухо време. Лошото е, че тези дни са относително редки или ако са по-чести нямаме гаранции, че времето няма да се промени внезапно в следващите часове.

боядисване с латекс

При боядисване с латекс на външни стени е добре да се съобразите със съответния сезон, за да не се окаже после, че трудът, който сте хвърлили е отишъл на вятъра. При студено време навън, водно-разтворимите бои, какъвто е и латекса могат да бъдат доста неподходящ избор за боядисване на стени, защото рискувате заради лошото време да се озовете в по-лоша, дори от първоначалната си позиция при боядисването, което сте започнали.

Дори да успеете да се справите с боядисването, използвайки латекс, ако той е оставен да съхне под влияние на неподходящи климатични фактори, бъдете почти напълно сигурни, че трайността на боята няма да бъде такава, каквато сте очаквали в първоначалния етап на планиране.

Ако сте решили да боядисвате с латекс през зимата например, уврете се, че времето е подходящо за това и следете прогнозата за времето за идните дни. При рязко застудяване, латексът ще изживее шоково студената вълна въздух, като загуби много от цялостния ефект, който сте търсили с неговото полагане.

Сланите падащи през пролетния и есенния сезон са също една сериозна опасност при боядисване с латекс. Неблагоприятния ефект, който могат да окажат те е напълно съизмерим с този от студените зимни месеци, съсипвайки чисто новата боя.

Като цяло можем да обобщим, че най-добре е човек да се заеме с боядисване на стени с латекс, и то такива изложени на преки атмосферни влияния през летния сезон. Под летния сезон разбирайте периода от началото на май до средата на октомври, когато цялостната процедура по боядисване с латекс може да бъде извършена успешно и адекватно.

Ако сте решили, че имате нужда от специалист по боядисване с латекс, то не се колебайте да се свържете с най-добрите бояджии в София, предлагащи боядисване с латекс на най-ниски цени.

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *