Един различен, но стилен часовник – Magellan 1521

По едно интересно стечение на обстоятелствата пиша тази статия от Швейцария. Понеже живея за известно време в Австрия, Швейцария ми се явява не много далеч. Всички знаем, че тази държава се счита за меката на часовниците.

Интересна страна, още от пристигането си забелязах нещо много странно. Из страната изобилства от билбордове за часовници, интересното е, че марките не са много известни, но просто многообразието е огромно. Изглежда така сякаш мозайка от билбордове за часовници. И въпреки, че по-голямата част от билбордовете е заета от не толкова известни марки, то малко са часовниците, които струват под 10 000$.

Но марката не винаги е от значение, особено в такава жестока конкуренция. Тук всички целят нещо друго, създаването на нещо различно, нов часовник, нов дизайн, уникална каишка или невероятни функции. Всички производители искат просто да бъдат забелязани. Часовниците на Magellan са точно такива. Всеки от тях е различен и оригинален. Това се наричат стилни часовници. Освен с иновативния си дизайн те се отличават и с високо качество на изработка.

На снимката долу виждате Магелан 1521. Неръждаема стомана, медно покритие и за украса лента от щраус. По часовникът също има 18 каратово жълто злато. Ако харесвате много скъпоценни  камъчета, то вие може да си поръчате специална версия на този часовник, но тя е малко по-скъпа.

Голяма част от изработката на този часовник определено е сложна и скъпа. Да създадеш един куполно-сферичен сапфирен кристал и да го интегрираш в циферблата на стоманен часовник определено не звучи като детска игра. Но резултата определено е задоволителен, даже и невероятен, да бъдем точни. Металните частици по часовника са добре полирани. Толкова добре, че се създава ефект на огледало, ако се загледаме добре.

Стилен часовник Магелан 1521

Най-голямата атракция в часовника се открива бързо. Интересен и напълно частен, сама за вас си глобус в часовника. Всъщност, ако трябва да бъдем точни Мегалан 1521 прави най-добрата адаптация на глобус в часовник. И определено всичко това стои добре на китката ви.

Перфектния половин свят е поставен като циферблат, заобиколен от седефен пръстен, а стрелките елегантно и с плавно движение ви показват колко е часа. Интересното е, че няма маркери с часовете, а градуси географска ширина и дължина, но и по тях би трябвало да се справим с отгатването на часа. Този модел часовник определено не се препоръчва за хора, които не познават аналоговите, а само дигиталните часовници.

сподели бутон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *