3 въпроса свързани с избора на PVC дограма

Как да изберем PVC дограмата, така че да запазва топлината?

Има няколко параметъра, които влияят на топлоизолиращите свойства на pvc прозореца. На първо място, ние трябва да обърнем внимание от колко камери се състои профила на дограмата. Колкото повече камери, толкова по-добра изолация на готовата pvc дограма. В допълнение, важна е и монтажната ширина: колкото е по-широк прозорецът, толкова топлоизолацията ще е по-голяма.

Тъй като по-голямата част от дограмата е стъкло, трябва да се обърне внимание на топлоизолиращите свойства на стъклопакета. Най-добре, той да бъде с две или с три стъкла. За да направите стъклопакета с по-добра топлоизолация едно от стъклата в него трябва да е „К-стъкло” или „4 сезона” .

Шумоизолира ли pvc дограмата?

Колкото по-масивна е pvc дограмата, толкова по-добре изолира срещу нежелания от улицата шум . Поради факта, че в pvc дограмата има метал, pvc прозорците намаляват вибрациите от шума. Ако pvc дограмата е с двоен стъклопакет и едно от стъклата е триплекс звукоизолацията е не по-малко от 35 децибела. Стъклопакета с триплекс се препоръча за жилища с изглед към оживена градска среда.

Как да се изчисли цената на дограмата?

Цената на прозореца зависи от много фактори. Приблизителна цена може да се направи във всяка фирма, занимаваща се с производство на дограма. Така се взема предвид размера (височина и ширина)на дограмата, видът на профила, броя на камерите в прозореца, както и конфигурацията на прозореца - броят на крилата, които се отварят и т.н. Колкото повече отваряеми части има една дограма, толкова по-скъпа ще бъде тя.
В допълнение, цената на поръчката зависи от това дали ще се имонтират первази на прозореца, както и други допълнителни елементи - комарници, щори, които оскъпяват поръчката.

Сега са много популярни онлайн калкулаторите на уебсайтовете на производители на pvc дограма. Може да въведете всички необходими параметри и да получите приблизителна стойност на прозорец или врата. Но окончателното плащане се извършва само след посещение на жилището и снемане на всички размери, необходими за точна цена на поръчката.

spodelime

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.