Плюсовете на алуминиевата дограма

Алуминият е материал, който се е доказал като неподатлив на резки и широки температурни разлики, наблюдавани по нашите ширини, като той запазва своите качества дори при изключително горещото лято и при студената зима, като наблюдаваните напоследък температурни амплитуди в България на места достигат 60 градуса.

алуминиева дограма

Алуминият е материал, използван за производството на профили за дограма, който не изисква кой знае каква поддръжка освен най-елементарно забърсване на плоскостите на дограмата, а неговата здравина позволява използването му при дизайнерски решения касаещи най-различни решения, като: зимни дворове, окачени и структурни фасади, покриви и т.н.

При използването на алуминиева дограма с прекъснат термомост, то нейните термоизолационни свойства се доближават максимално близко до тези на PVC дограмата. Освен всичко останало, ако искате да смените вашата дограма, то можете да я продадете на цена за дограмата – около 30% от първоначалната, факт немислим при използването на PVC дограма.

Алуминиевата дограма предоставя и широки възможности за своето персонализиране, посредством използването на над 800 цвята и редица ефекти към тях. Освен това алуминият е материал, който се държи изключително адекватно при възникването на пожар или земетресение.

И все пак най-сериозното предимство на алуминиевата дограма пред PVC дограмата си остава нейната здравина, което я прави предпочитан вариант за тежки конструкции, където здравината на материала е от изключително значение за цялата структура на изгражданото решение.

социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *